Artiestafbeelding Zayn

Zayn

Land Verenigd Koninkrijk

Geboortedatum 12-01-1993 (27 jaar)

Officiële websitehttp://inzayn.com/

  • Statistieken
  •  3Alarmschijf
  •  72 weken in Top 40
  •  1.652 punten
  •  #340 aller tijden
  •  4 Top 40-hits

Biografie

In 2010 doet Zayn Malik auditie in het zevende seizoen van The X Factor. Daar werd hij niet uitgekozen als solo-artiest, maar Nicole Scherzinger en Simon Cowell zagen wel wat in hem. En zo kwam hij samen met vier andere deelnemers in One Direction terecht.


In maart 2015 wordt hij gezien met producer Naughty Boy en blijkt hij bezig te zijn met eigen nummers. Op 25 maart verlaat hij One Direction en in de zomer blijkt dat hij een platencontract heeft gesloten met RCA.
 
Mind Of Mine is de titel van zijn debuutalbum, waarvan Pillowtalk halverwege februari 2016 zijn eerste solo-hit in ons land wordt. De track bereikt de tiende plaats in de Top 40 en wordt opgevolgd door Like I Would. In het najaar brengt hij een biografie uit, Zayn, over de tijd bij One Direction. In december levert hij, voor de film Fifty Shades Darker, het nummer I Don't Wanna Live Forever af dat hij samen met Taylor Swift opneemt.
 
In maart van 2017 horen we met Still Got Time een verrassend andere sound van Zayn. Op het nummer wordt hij bijgestaan door Partynextdoor. Dusk Till Dawn werd door Sia speciaal voor Zayn geschreven. Hij wilde de track wel uitbrengen maar alleen als Sia zelf ook mee zou zingen. De track werd in september door Radio 538 uitgeroepen tot Alarmschijf. Ook de opvolger, Let Me, wordt in april 2018 Alarmschijf. Hij schreef dat nummer terwijl hij tot over zijn oren verliefd was op Gigi Hadid. Die relatie liep echter in maart 2018, na zeven maanden, op de klippen. In juli brengt Malik met Sour Diesel, dat in de Tipparade blijft steken, een ode aan de cannabis. In oktober is Fingers zijn volgende single. 

In het najaar van 2019 voegt hij zijn vocalen toe aan de track Trampoline dat eerder, in 2018, was uitgebracht door het Amerikaanse trio Shaed. In november levert hij met R3hab en Jungleboi de track Flames af. 


Top 40-hits

Sorteer op:
ABC
Datum
Meeste punten
Hoogste positieGerelateerde nieuwsartikelen


Zayn verbrak banden One Direction
Zayn verbrak banden One Direction

Volgens Niall Horan heeft Zayn Malik, na zijn vertrek uit de band, met niemand meer gesproken.

Top 4: Nieuw op 1 in de V.S.
Top 4: Nieuw op 1 in de V.S.

Met Sucker maken de Jonas Brothers een knallende comeback. De track is deze week nieuw op nummer 1 i...

Zayn in gesprek over Aladdin
Zayn in gesprek over Aladdin

Verschillende Disney-animatiefilms worden verwerkt tot film en momenteel wordt ook gewerkt aan een n...

Top 4: Ex-boyband
Top 4: Ex-boyband

Jai Wowor zat jarenlang in B-Brave, maar heeft nu met Follow Me een solotrack uit. De zanger heeft g...

Top 4: Fifty Shades
Top 4: Fifty Shades

Vandaag maakt For You van Liam Payne & Rita Ora zijn entree in de Top 40. Het is de vierde hit die a...

Social media


Twitter

Facebook