Artiestafbeelding Rita Ora

Rita Ora

Land Verenigd Koninkrijk

Geboortedatum 26-11-1990 (29 jaar)

Officiële websitehttp://www.ritaora.com/

  • Statistieken
  •  7Alarmschijf
  •  170 weken in Top 40
  •  3.295 punten
  •  #121 aller tijden
  •  11 Top 40-hits

Biografie

Vrij snel na haar geboorte in Kosovo verhuist Rita Ora naar het Verenigd Koninkrijk. Hoewel ze al op vroege leeftijd zingt begint haar loopbaan als actrice. In 2007 krijgt ze de kans om samen te werken met Craig David. Die samenwerking zorgde al vrij snel voor contacten met Jay-Z, waarna ze een rol kreeg in de clip Young Forever.

In 2009 werkt Ora als zangeres mee aan de voorselectie van het Eurovisiesongfestival voor Groot-Brittannië, maar ze besluit zich terug te trekken. De zangeres stort zich op een album, waarvan in december 2011 Hot Right Now (samen met DJ Fresh) het eerste resultaat is. Het nummer komt binnen op de eerste plaats van de Britse hitlijst en bereikt in het voorjaar van 2012 de elfde plaats in ons land. Op 19 mei 2012 komt haar samenwerking met Tinie Tempah op R.I.P. ook nieuw binnen op de eerste plaats van de Britse hitlijst. In Nederland komt die single niet verder dan de Tipparade. Later dat jaar staat ze in het voorprogramma van Coldplay en verschijnt haar debuutalbum, Ora. How We Party, dat tevens Alarmschijf wordt, is haar tweede notering in de Top 40.

Na een periode van stilte wordt eind 2013 bekend dat het tweede album van Rita Ora bijna klaar is. Op dat album zijn bijdragen van Gwen Stefani, Macklemore en Prince terug te vinden. Als voorloper van het album verschijnt de single I Will Never Let You Down, waarvoor haar vriend Calvin Harris de productie deed. Ook werkt ze mee aan de single Black Widow van Iggy Azalea, waarmee ze haar derde hit in de Top 40 pakt.

Ondertussen is Ora ook bezig met acteerwerk voor de film 50 Shades Of Grey die in 2015 in de bioscopen moet gaan draaien. Haar eerste single in 2015 is een samenwerking met Charli XCX op Doing It. Later is ze ook te horen op de samenwerking met Sigma, Coming Home. In mei van 2017 scoort ze met Your Song voor de derde keer de Alarmschijf bij Radio 538. Ook is ze te horen op Lonely Together, de track met Avicii. Anywhere groeit uit tot haar grootste succes in ons land.

Met Liam Payne levert ze begin 2018 de titelsong van de film Fifty Shades Freed af, For You. In mei brengt ze, met Bebe Rexha, Cardi B en Charli XCX het nummer Girls uit. Dat nummer bestempelt ze als één van haar meest persoonlijke tracks ooit. In oktober van 2018 verschijnt, zes jaar na haar debuutalbum, haar tweede album Phoenix. Een maand voor die release brengt ze de single Let You Love Me uit waarmee ze haar zevende Alarmschijf scoort en niet veel later haar grootste hit in ons land weet te scoren. Een versie van Only Want You, met de toegevoegde vocalen van rapper 6lack, wordt begin 2019 haar volgende single. Voor de film Detective Pikachu maakt ze in het voorjaar het nummer Carry On, een samenwerking met Kygo. Als die track in de Top 40 staat verschijnt haar volgende samenwerking via Ritual, een track met Tiësto en Jonas Blue.

 
In maart 2020 verschijnt er met How To Be Lonely weer een eigen track van de Britse zangeres. 

Gerelateerde nieuwsartikelen


Rita Ora werkt met Bob Geldof
Rita Ora werkt met Bob Geldof

Rita Ora en Bob Geldof hebben de handen ineengeslagen om bewustwording te scheppen rond het coronavi...

Rita Ora herstelt van operatie
Rita Ora herstelt van operatie

Rita Ora heeft, nadat haar amandelen operatief waren verwijderd, zich twee weken lang teruggetrokken...

Rita Ora te beroemd voor koffie
Rita Ora te beroemd voor koffie

Rita Ora zou dolgraag een kop koffie scoren in de straten van Londen maar dat is inmiddels onmogelij...

Groots eerbetoon Avicii
Groots eerbetoon Avicii

Op 5 december zal er in Stockholm een concert worden georganiseerd ter nagedachtenis aan Avicii.

Top 4: Coming Home
Top 4: Coming Home

De Australische band Sheppard scoort deze week zijn tweede Top 40-hit met Coming Home. Komt die tite...

Top 4: Voormalig Joegoslavië
Top 4: Voormalig Joegoslavië

Era Istrefi maakte afgelopen weekeinde haar Top 40-debuut dankzij haar bijdrage aan de WK-single Liv...

Top 4: Girls
Top 4: Girls

Ex-Alarmschijf Girls van Rita Ora, Cardi B, Bebe Rexha & Charli XCX komt vandaag binnen in de Top 40...

Top 4: Fifty Shades
Top 4: Fifty Shades

Vandaag maakt For You van Liam Payne & Rita Ora zijn entree in de Top 40. Het is de vierde hit die a...

Social media


Twitter

Facebook