Originals: I Feel For You

- Top 40 Original

 Stevie Wonder Chaka Khan Prince
Originals: I Feel For You

Chaka Khan scoorde vijf hits in ons land. In 1984 kwam ze met I Feel For You voor het eerst in de top 10.

Prince schreef het nummer I Feel For You in 1979 en nam het zelf als eerste op. Hij produceerde zijn tweede album, Prince, volledig zelf en bracht daarmee een collectie nummers die vooral een disco- en r&b-geluid lieten horen. Het was zijn eerste album dat de platina verkoopstatus wist te bereiken. Van dat album komt ook zijn eerste Amerikaanse top 40-hit I Wanna Be Your Lover. In 1982 maken ook de Pointer Sisters een versie van I Feel For You die ze op het album So Excited plaatsen.

Producer Arif Mardin kreeg I Feel For You te horen via een cassettebandje dat hij had gekregen. Chaka Khan had niet zoveel met popmuziek waar was een groot fan van Prince. Wel werd het wat gesleuteld aan de track. Zo werd een rap van Melle Mel (Furious Five) toegevoegd en werd er een mondharmonica en bas toegevoegd. In I Feel For You zitten zo rond de 3 minuten ook twee kleine vocale stukjes uit Fingertips Part 2, dat in 1963 werd uitgebracht door Little Stevie Wonder.

Een andere verbinding tussen Wonder en Khan is dat Stevie de eerste hit voor de zangeres schreef, Tell Me Something Good. I Feel For You werd een Britse nummer 1-hit en kwam in de Verenigde Staten in de top 3. Bij ons werd I Feel For You haar grootste hit waarmee ze eind 1984 op nummer 7 stond.

Meer weten over de oorsprong van Top 40-hits? Kijk dan ook eens op originelehits.nl.