Originals: Get Here

- Top 40 Original

 Oleta Adams
Oleta Adams

Met Get Here beleefde Oleta Adams in 1990 haar grote internationale doorbraak.

De hit van Oleta Adams werd een top 5-hit in onder meer de Verenigde Staten en het Verenigd Koninkrijk waar ze in de Nederlandse Top 40 bleef steken op nummer 27. Het origineel van het nummer werd door Brenda Russell in 1988 al op plaat gezet. Brenda zong veelal samen met haar man Brian in achtergrondkoortjes van onder meer Elton John en Neil Sedaka maar leverde solo ook werk af voor Joni Mitchell en Diana Ross. Russell zette het op het gelijknamige album Get Here waarop ook het nummer Piano In The Dark stond. En dat nummer ken je dan wellicht weer via de Bingo Players die het in 2011 gebruikten als inspiratie voor Cry (Just A Little).

Oleta Adams werd in 1985 gespot door Tears For Fears die haar zagen zingen in een hotel in Kansas City. In 1989 was ze uiteindelijk te horen op een samenwerking via Woman In Chains. Het eerste werk van Oleta Adams dateert uit het begin van de jaren tachtig met de release van haar eerste soloalbums. Met het derde album Circle Of One zette ze zichzelf in 1990 definitief op de kaart.

Nog steeds is Adams een veelgevraagd artiest. In februari van 2017 was ze nog te zien tijdens de concerten van de Ladies Of Soul.

Wil je meer weten over de oorsprong van Top 40-hits? Kijk dan ook eens op originelehits.nl.