Originals: Don’t Cry For Me Argentina

- Top 40 Original

 Madonna Julie Covington Sinéad O'Connor
Originals: Don’t Cry For Me Argentina

Dit jaar maakte Madonna haar muzikale rentree en de kritiek op haar kwaliteiten zijn niet van de lucht.

Tijdens haar show op het Eurovisiesongfestival was haar zang verre van zuiver maar online loste ze dat op door de registratie op te poetsen. Maar ook haar nieuwste verschijning, Madame X, wijkt af van eerdere gedaantes die de zangeres heeft aangenomen.

23 jaar geleden kroop Madonna in het lijf van Evita nadat ze zelf op regisseur Alan Parker afstapte voor een rl in de film. Het nummer Don’t Cry For Me Argentina wilde ze in eerste instantie uitbrengen in een danceversie maar dat werd niet de belangrijkste uitvoering van het nummer. Madonna verwisselde in 1996 haar sexy karakter voor dat van een volwassen autoriteit.

Don’t Cry For Me Argentina werd in 1976 bezongen door Julie Covington voor de musical van Tim Rice en Andrew Lloyd Weber rond het leven van Evita Péron. De musical ging in 1978 in première en had Covington een jaar eerder al een Nederlandse nummer 1-hit opgeleverd. Madonna kwam met haar versie in 1996 tot nummer 3.

Andere uitvoeringen van Don’t Cry For Me Argentina werden afgeleverd door Sinéad O’Connor en The Mike Flowers Pops. Beide versies stonden in respectievelijk 1992 en 1997 in de Tipparade.

Meer lezen en horen rond de oorsprong van Top 40-hits? Kijk dan ook eens op originelehits.nl