Originals: Buffalo Stance

- Top 40 Original

 Neneh Cherry
Originals: Buffalo Stance

In 1989 debuteert Neneh Cherry met Buffalo Stance. De single levert haar direct een nummer 1-hit op.

De Zweedse zangeres scoorde in totaal 9 hits in ons land. 7 Seconds, een samenwerking met Youssou N’Dour, kwam niet op nummer 1 maar wist qua score nog wel boven Buffalo Stance uit te stijgen.

De nummer 1-hit van Cherry stamt af van Looking Good Diving With The Wild Bunch dat in 1986 als B-kant verscheen van Looking Good Diving. Makers zijn Morgan & McVey op een productie van Stock Aitken & Waterman. Cameron McVey en Neneh Cherry leerden elkaar kennen tijdens een fotoshoot voor het modemerk Buffalo. De twee werden zelfs een stel en Cameron ging haar muziek schrijven en produceren.

De B-kant werd gemaakt door The Wild Bunch, de groep waarvan later een aantal personen van start gingen in Massive Attack. Buffalo Stance kreeg een plek op het debuutalbum Raw Like Sushi waarop ook Manchild, Inna City Mama en Kisses In The Wind terug zijn te vinden. Over haar nummer 1-hit zei ze: “Het is geen feministisch nummer – dat is geen enkel nummer van mij. Het gaat over de sterkte van de vrouw, de houding van de vrouw en de kracht van de vrouw.”

Meer weten over de oorsprong van Top 40-hits? Kijk dan ook eens op originelehits.nl