Top 4: Opgevallen! week 27

- Top 4

 Will Smith Rammstein Billie EilishCosta cordalis
Costa Cordalis 1980

Op dinsdag blikken we in deze rubriek terug op de afgelopen week. Welke artiesten vielen ons op en bepaalden de actualiteit?

1 (--) Costa Cordalis

Vorige week dinsdag is op Mallorca schlagerzanger Costa Cordalis overleden. Het ging al langere tijd slecht met de gezondheid van de Grieks-Duitse zanger. Eerder dit jaar werd hij ernstig verzwakt opgenomen in een ziekenhuis op het Spaanse eiland met water in zijn longen. Costa's grootste hit was Anita, waarmee hij in april 1977 zijn enige top 10-hit scoorde. Ook in de Duitstalige landen was dit zijn enige top 10-succes. In Duitsland bereikte dit nummer de derde plaats en in Zwitserland werd het zelfs een nummer 1-hit. Anderhalf jaar later scoorde hij met Nimm Das Nächste Schiff Nach Rhodos (I Love, I Love, I Love You) zijn tweede en laatste Top 40-hit. Costa Cordalis is 75 jaar geworden. Zaterdagochtend werd hij op Mallora, waar hij de laatste jaren van leven woonden, gecremeerd.

2 (3) Billie Eilish

Billie Eilish stijgt een plekje in deze top 4. Ze staat nu voor de tiende week in deze rubriek genoteerd en daarmee is ze eerste act na Freddie Mercury (26 weken) en Queen (14 weken) die dit presteert. En dat terwijl er deze week eigenlijk niet veel nieuws over haar te melden valt. Behalve dan dat ze een nieuwe haarkleur heeft. Na haar eerdere grijze, blauwe en zware coupes heeft ze nu gekozen voor een nog specialer kapsel, waarbij de aanzet van haar haar neongroen is geverfd. Ze deelde haar nieuwe haarkleur afgelopen week via haar Instagram Stories. Verder spreken almaar meer gevestigde artiesten hun bewondering uit voor het werk van de 17-jarige zangeres. Deze weken mogen Elton John en Thom Yorke van Radiohead aan dat rijtje worden toegevoegd.

3 (1) Rammstein

Vorige week meldden we in deze rubriek al dat Rammstein op 24 juni 2020 weer in ons land zou optreden, in het Goffertpark in Nijmegen om precies te zijn. Inmiddels is gebleken dat daar enorm veel belangstelling voor is. Binnen een uur waren alle kaarten uitverkocht. En eigenlijk was dat nog lang, aangezien de servers van ticketshop Eventim de hoge bezoekersaantallen niet aankonden. Dat leidde tot veel frustratie bij fans, die niet in de wachtrij kwamen of daar zelfs uit gegooid werden. Veel mensen visten zodoende achter het net. Datzelfde geldt voor onze zuiderburen, want het concert van 10 juni 2020 in Oostende was zelfs na een kwartier al uitverkocht. Voor alle teleurgestelde fans is het nu hopen dat er extra concerten worden ingepland, zoals ondertussen in Duitsland is gebeurd.

4 (--) Will Smith

Dankzij Netflix kan er weer gebingewatcht worden. Vorige week maandag zette de streamingdienst onverwacht alle aflevering van The Fresh Prince Of Bel-Air online. In deze serie uit 1990 speelt Will Smith een fictieve versie van zichzelf en met de populaire begintune van de serie scoorde hij in 1992 samen met DJ Jazzy Jeff een top 3-hit. Dankijk The Fresh Prince Of Bel-Air vestigde de rapper direct zijn naam als acteur. In die hoedanigheid scoorde hij vorige week overigens zijn grootste hit. De remake van de tekenfilm Aladdin, waarin Will Smith de rol van de geest vertolkt, heeft wereldwijd inmiddels meer dan 922 miljoen dollar opgebracht. Dat is ruim 100 miljoen dollar meer dan Independence Day uit 1996. Andere succesvolle films waar Will Smith in schitterde, zijn Suicide Squad, Hancock en de Men In Black-serie. De grootste Top 40-hit van de 50-jarige rapper staat al veertien jaar op naam van Switch.

(Foto: BSR Agency)