Top 4: Dj's op 2

- Top 4

 David Guetta Avicii Armin Van Buuren Kygo
David Guetta

Succesvolle dj's en nummer 1-hits: om een of andere reden is het geen vanzelfsprekende combinatie. Van deze zeven succesvolste dj's uit de Top 40-geschiedenis hebben alleen Calvin Harris (4×) en Avicii (3×) ooit de eerste plaats gehaald. De overige vijf haalden wel allemaal één of meerdere nummer 2-hits

Het is toch wel typisch. Van de 100 succesvolste acts uit de Top 40-geschiedenis hebben er 14 nog nooit op nummer 1 gestaan. Veruit de meeste acts is het dus wel gelukt. In die top 100 staan in totaal 9 dj's of dj-acts. Daarvan hebben er slechts 4 een nummer 1-hit op hun naam staan. Dat wil zeggen dat 56% van de dj's in de top 100 nog geen nummer 1-hit heeft gehad. Toch een behoorlijk verschil met die 14% van alle acts uit de top 100.

In deze top 4 zetten de vier succesvolste dj's op een rij, die nog altijd wachten op hun eerste nummer 1-hit.

1 DAVID GUETTA
12848 punten, 6 nummer 2-hits
David Guetta, sinds 2010 de succesvolste dj uit de Top 40-geschiedenis, kwam dit weekeinde de Top 40 binnen met zijn 46e hit Stay (Don't Go Away). Ondanks dit hoge aantal hits is het hem nog nooit gelukt om de eerste plaats te bereiken. Maar liefst zes keer was er een nummer 1-hit die de Franse dj in de weg zat om zelf eens een keer de toppositie te pakken. De laatste keer dat dit gebeurde was in 2018. Toen werd zijn track Flames van de eerste plaats gehouden door de monsterhit One Kiss van zijn Schotse collega Calvin Harris

2 KYGO
5377 punten, 2 nummer 2-hits
In het lijstje van succesvolste dj's aller tijden staan Calvin Harris en Avicii op plaats 2 en 3. Zij scoorden allebei wél meerdere nummer 1-hits. Kygo, de nummer 4 uit het dj-lijstje, heeft daarentegen wel last van de nummer 1-banvloek. De Noorse producer pakte in 2017 twee nummer 2-hits met It Ain't Me en Stargazing, maar trof in beide gelegenheden Ed Sheeran op zijn pad. Die hield eerst met Shape Of You en daarna met Perfect de eerste plaats bezet. Eerder kwam Kygo met Firestone en Stole The Show ook al in de buurt. Deze tracks bereikten allebei de derde plaats. 

3 ARMIN VAN BUUREN
5357 punten, 1 nummer 2-hit
Sinds deze week mogen we Armin Van Buuren ook aan dit lijstje toevoegen. De succesvolste dj van Nederland scoorde dit weekeinde met Hoe Het Danst zijn eerste nummer 2-notering. De komende weken zal het erom spannen of hij met deze track de vloek weet te doorbreken. Als hem dat lukt, wordt hij de eerste oud-aanvoerder van de DJ Mag Top 100 die ook in de Top 40 de eerste plaats weet te bereiken. De afgelopen jaren scoorde Armin al grote hits met This Is What It Feels Like, Sunny Days en Therapy. 

4 TIËSTO
4984 punten, 3 nummer 2-hits
Voordat David Guetta in 2010 het record overnam, was Tiësto de succesvolste dj in de Top 40-geschiedenis. Net als zijn Franse collega stond hij nooit op nummer 1, maar verzamelde hij wel meerdere nummer 2-hits. Met Traffic (2003), In The Dark (2007) en Jackie Chan (2018) lukt het telkens net niet om die felbegeerde eerste plaats te bemachtigen. Hetzelfde geldt voor Martin Garrix, die met een vijfde plaats in de dit overzicht net buiten deze top 4 valt. Zijn Scared To Be Lonely werd net als It Ain't Me van Kygo van de eerste plaats gehouden door Shape Of You van Ed Sheeran. De succesvolste Nederlandse dj die wél op nummer 1 heeft gestaan, is Afrojack (in 2011 met Give Me Everything).