Originals: Under The Boardwalk

- Top 40 Original

 The Drifters Bruce Willis
Originals: Under The Boardwalk

De Top 40-loopbaan van Bruce Willis was kort en hevig. De acteur scoorde aan het einde van de zomer van 1987 een hit die op nummer 7 kwam.

De acteur maakte furore als het karakter John McClane in de Die Hard-films. Kort voordat de eerste van die reeks verscheen bracht hij het album The Return Of Bruno uit met daarop zijn eerste en enige hit; Under The Boardwalk werd opgenomen met de hulp van The Temptations.

Het nummer werd in 1964 voor het eerst opgenomen door The Drifters. De groep zingt een tekst over een man die met zijn geliefde onder een brug geniet van het uitzicht. Daarbij blikken The Drifters ook terug op hun vorige hit, Up On The Roof, waarin ze de wereld juist van een hoger perspectief bekeken. Op de dag dat de groep Under The Boardwalk zou worden opgenomen werd zanger Rudy Lewis. Met een vermoedelijke overdosis heroïne is hij een van de eerste leden van de ’27 Club’. John Moore nam de zang bij de opname over.

In 1965 zijn The Rolling Stones een van de eerste artiesten die het nummer coveren. Later volgden onder meer ook Sam & Dave, The Undertones, Bette Midler en de Tom Tom Club. De meest succesvolle versie werd die van Bruce Willis hoewel de Tom Tom Club er in de Top 40 zelfs mee tot nummer 5 wist te komen.

Wil je meer weten over de oorsprong van Top 40-hits? Lees dan meer op originelehits.nl.