Originals: Désenchantée

- Top 40 Original

 Kate Ryan Mylene Farmer
Originals: Désenchantée

De Belgische Kyte Ryan weet in de zeroes verschillende Franstalige successen in ons land te scoren.

In 2001 beleeft Katrien Verbeeck in België haar doorbraak met Scream For More waarna ze met Voyage Voyage en Ella Elle l’a succesvolle opvolgers maakt.

Désenchantée werd in 1991 al op plaat gezet door Mylene Farmer. Mylène Jeanne Gautier is in eigen land een zeer succesvolle zangeres en scoort liefst 17 nummer 1-hits. Ze ontleent haar achternaam aan de beroemde Hollywood-actrice Francis Farmer die in de jaren dertig succesvol was. Vooral in de tweede helft van de jaren tachtig richt Farmer zich op met eigen geschreven nummers, zoals Libertine. Hoewel de muziek anders doen vermoeden, zijn de teksten vaak donker en seksueel. Begin jaren negentig bereikt ze een supersterrenstatus in Frankrijk en scoort ze bij ons Désenchantée een top 3-hit. De remake van Kate Ryan kwam zelfs nog een plekje hoger.

Rond 2000 zoeken Mylène en haar vaste compagnon vanaf het begin, Laurent Boutonnat, een nieuwe ster om ook een jongere generatie aan te spreken. Dat wordt de 15-jarige Alizée Jacotey die de de eerder geschreven nummers van de twee gaat vertolken. Moi Lolita wordt een dikke hit in 2001. Ondertussen blijft Farmer als solo-artiest ook succesvol en werkt ze samen met acts als Ben Harper, Moby en RedOne.

Wil je meer weten over de oorsprong van Top 40-hits? Kijk dan ook eens op originelehits.nl.