Originals: Me, Myself And I

- Top 40 Original

 De La Soul
De La Soul

Nog maar weinigen hadden voor de lente van 1989 gehoord van De La Soul. Dat veranderde met de nummer 1-hit die het drietal toen wist te scoren.

De VPRO heeft mogelijk geholpen bij het succes van de groep nadat ze een documentaire over De La Soul uit hadden gezonden. Bijna een sprookje en zo begint Me Myself And I dan ook… “Mirror, mirror on the wall, tell me…”.

De basis van het nummer is afkomstig uit Not Just (Knee Deep) van Funkadelic. Die groep ontstond al in de jaren zestig als begeleidingsband van The Parliaments en stond in de jaren zeventig on der leiding van George Clinton. De groep kreeg in 1997 een plek in de Rock And Roll Hall Of Fame. Ook Rapper Dapper Snapper (van Edwin Birdsong) kreeg een plek in de track als ritme. Het is een van de weinige eigen nummers die hij uitbracht want hij maakte vooral furore als sessiemuzikant en deed dat onder meer voor Stevie Wonder. Birdsong overleed op 21 januari 2019.

Naast de twee componenten zijn ook stukjes van Funky Worm (van de Ohio Players, uit 1973) en Gonna Make You Mine (van Loose Ends, uit 1986) terug te vinden.

Meer weten over de oorsprong van Top 40-hits? Kijk dan ook eens op originelehits.nl.