Originals: Manic Monday

- Top 40 Original

 Bangles Apollonia 6 Prince
Original: Manic Monday

In 1984 werd Manic Monday voor het eerst opgenomen door Apollonia 6.

Het nummer kwam van de hand van Prince en het was de bedoeling dat het nummer een plek zou krijgen op het debuutalbum van Apollonia 6. De meester besloot het nummer echter van het album af te halen en aan te bieden aan de Bangles. Dat deed hij niet onder zijn eigen naam maar via zijn pseudoniem, Christopher.

Manic Monday beschrijft dat o zo bekende probleem van de maandagochtend waarop je al weer verlangt naar de volgende zondag. Manic Monday zou een trucje van Prince geweest zijn om Susanna Hoffs te versieren en met dit nummer wilde hij haar overhalen om met hem het bed te delen.

Prince was onder de indruk van het nummer Hero Takes A Fall dat op het debuutalbum van de Bangles stond. Aldus verstrekte hij een demo met een tweetal nummers, waaronder Manic Monday.

In de Verenigde Staten kwam Manic Monday op nummer 2 en uitgerekend toen zat Prince zelf in de weg met Kiss dat de eerste plaats bezette. In de Top 40 was Manic Monday het debuut voor de band maar kwam de hit niet verder dan nummer 24.

Meer weten over de oorsprong van Top 40-hits? Kijk dan eens op originelehits.nl