Oktober 2009: Bodies op 1

- Top 40 Classic

 Kyteman Jay-Z Alicia Keys Michael Bublé Eva Simons K3 Robbie Williams
Oktober 2009: Bodies op 1

Na Feel en Tripping weet Robbie Williams in 2009 voor de derde keer een nummer 1-hit in ons land te scoren.

Dick Adcovaat gaat aan de slag als trainer van het Belgische nationale elftal. Barack Obama krijgt de Nobelprijs voor de Vrede toegekend vanwege zijn inspanningen om samenwerking tussen volken te versterken. Ook wordt de DSB Bank onder toezicht van De Nederlandse Bank geplaatst. Eerder hadden rekeninghouders massaal hun geld van de rekeningen gehaald. Later in oktober wordt de bank failliet verklaard. Supermarktketen Jumbo neemt Super de Boer over voor een bedrag van ruim 552 miljoen euro. Windows komt met een nieuwe versie, Windows 7.

De Top 40 wordt voor het eerst sinds 2005 weer aangevoerd door Robbie Williams die met Bodies een eerste single heeft uitgebracht als voorloper van zijn achtste studioalbum. Verder telt de lijst vijf binnenkomers waarbij Alicia Keys zelfs met twee nummers tegelijk in de lijst weet binnen te komen.

De volledige Top 40 van 24 oktober 2009 bekijk je hier.

1 ( 8) BODIES- Robbie Williams
Reality Killed The Video Star is het achtste studioalbum van Robbie Williams en de opvolger van Rudebox. De zanger nam sinds die release wat gas terug maar had met producers als Mark Ronson, Guy Chambers en Trevor Horn een stevig team om zich heen weten te formeren voor de terugkeer. Uiteindelijk bleef alleen die laatste over om aan het eindresultaat te mogen werken. Het album leverde drie Top 40-hits op waarbij Bodies de eerste single werd. Voor Robbie was dat inmiddels zijn 26e solo-hit.

7 (10) MAMASÉ!- K3
Op 3 oktober komt de zoektocht naar een nieuw K3-lid ten einde als de Nederlandse Josje Huismans wordt uitverkoren om Kathleen Aerts op te volgen. Het publiek kon één persoon naar huis sturen en daarna kozen Karel en Kristel uit de resterende twee hun nieuwe collega. 3,7 miljoen Nederlanders en België keken naar de finale die als resultaat ook een nieuwe K3-hit opleverde via Mamasé. Het nummer met de bekende regenboogjurkjes bleek echter ook meteen het laatste Top 40-succes van het drietal. In 2015 werd de complete groep vervangen waarna Hanna, Klaasje en Marthe de nieuwe samenstelling werden.

16 (13) SILLY BOY- Eva Simons
In 2004 werd Eva Simons het vijfde lid van Raffish, de meidengroep die werd afgeleverd via de talentenjacht Popstars: The Rivals. Simons besloot in de zomer van 2005 de groep te verlaten om solo haar geluk te beproeven. Geen onverstandige keuze want het succes van die groep bleef eigenlijk beperkt tot die ene nummer 1-hit, Plaything. Twee volgende singles kwamen niet verder dan plek 38 in de Top 40. In het voorjaar van 2009 verschijnt Silly Boy op YouTube. Onbedoeld en er gingen flink wat speculaties over de track die een samenwerking van Lady Gaga en Rihanna zou zijn. Eva ontkrachtte dat maar ondertussen hadden al dik tien miljoen mensen het nummer gehoord. De platenmaatschappijen stonden in de rij om de track uit te brengen. Silly Boy betekende voor Eva haar solodebuut in de Top 40. 

19 (29) HAVEN’T MET YOU YET- Michael Bublé
Vooruitlopend op de release van zijn vierde studioalbum, Crazy Love, brengt Michael Bublé het nummer Haven’t Met You Yet. Hij droeg het nummer op aan zijn verloofde, Luisana Lopilato, met wie hij later trouwde. De Canadese zanger wilde met de single een nummer afleveren rond de droom die iedereen heeft om zijn of haar liefde te ontmoeten. In zijn thuisland werd Haven’t Met You Yet een top 5-hit waar de track ook in Oostenrijk, Ierland, Italië en het Verenigd Koninkrijk in de top 10 kwam. Het beste hitparade-resultaat scoorde hij in Nederland waar het tot nummer 4 wist te komen. Haven’t Met You Yet scoorde in de Top 40 389 punten, exact evenveel als Everything. Beide tracks zijn altijd zijn grootste successen gebleven.

21 (--) EMPIRE STATE OF MIND- Jay-Z & Alicia Keys
“Ik heb Jay-Z al lange tijd bewonderd”, zo vertelt Alicia Keys aan MTV op het moment dat Empire State Of Mind verschijnt. “Reasonable Doubt is mijn meest favoriete album. Ik had me altijd al afgevraagd hoe het zou zijn als we iets van een samenwerking zouden doen en dat viel nu samen. Hij nam contact met me op en zei ‘Ik heb een grote track over New York. Ik voel dat het goed is dat we iets samen doen’.” De sterke uithalen van Alicia kwamen niet direct tot stand. Maar Alicia wist dat het die kracht nodig had richting het refrein. Aan het nummer schreef ook Angela Hunte mee. Die woonde in hetzelfde gebouw als Jay-Z destijds deed in Brooklyn aan 560 State Street.

24 (27) SORRY- Kyteman
De titel zegt precies wat het is: een verontschuldiging. Colin Benders maakte het voor zijn vriendin om zijn excuses aan te bieden. Maar de emotie en het gevoel die hij in het nummer wist te stoppen kwam aan bij muziekminnend Nederland. Het instrumentale briljantje was het enige wapenfeit van Kyteman; Sorry kwam tot nummer 17 in de Top 40.