Juli 1999: de mambo op 1

- Top 40 Classic

 Destiny's Child Brainpower Extince Lou Bega
Juli 1999: de mambo op 1

In 1952 maakte Pérez Prado Mambo No. 5 en dankzij de Duitse zanger Lou Bega staat dat nummer 47 jaar later bovenaan de Top 40.

De 7 miljardste wereldburger wordt geboren. Symbolisch krijgt een baby in Sarajevo de eretitel. Als Hassan II overlijdt wordt zijn zoon, Mohammed VI, de nieuwe koning van Marokko. Lance Armstrong wint voor het eerst de Tour De France en tijdens de Europese Kampioenschappen zwemmen wint Pieter van den Hoogenband zes keer goud.

Al na een week moet Jennifer Lopez weer afscheid nemen van de eerste plaats. Haar eerste Top 40-hit werd al in de tweede week hitlijst haar eerste nummer 1-hit. Langzaam maar zeker schuifelt ook City To City omhoog in de Top 40. Hun The Road Ahead (Miles Of The Unknown) zou in de twaalfde week de eerste plaats weten te bereiken. Onderin de Top 40, op nummer 40, maakt Enrique Iglesias een voorzichtig debuut in ons land.

Bekijk hier de Top 40 van 24 juli 1999.

1 ( 3) MAMBO NO.5 (A LITTLE BIT OF…)- Lou Bega
In 1952 nam de Cubaanse componist Pérez Prado het nummer Mambo No. 5 op. De Duitse Lou Bega werd altijd vrolijk van het nummer en besloot er een nieuwe en hedendaagse uitvoering van te maken. Het liedje, waarin onder meer Angela, Erica, Jessica en Mary een ‘beetje’ kregen werd een enorme hit. Niet veel later kwam ook Ome Henk met een parodie op het nummer, Mambo No. 6, waarin het juist weer een merk is van een drankje met een enorme aantrekkingskracht op vrouwen.

7 (16) 2 TIMES- Ann Lee
Al in 1993 werkte Annerley Gordon mee aan een Top 40-succes; ze schreef mee aan The Rhythm Of The Night waarmee de Italiaanse groep Corona een jaar later twee weken op nummer 6 stond. In 1998 verscheen met 2 Times de eerste solosingle van Ann Lee maar veel gebeurde er niet mee. Een jaar later werd het opnieuw in de markt gezet en toen volgde een nummer 1-hit in onder meer Frankrijk, Duitsland en Noorwegen. 2 Times zou in ons land drie weken op nummer 4 staan.

18 (--) BILLS, BILLS, BILLS- Destiny’s Child
In 1998 brak Destiny’s Child door met No No No dat vier keer op de derde plaats in de Top 40 stond. Opvolger With Me bleef daarna steken in de Tipparade en ook Get On The Bus was, met een 15e plek als beste resultaat, een vrij kleine Top 40-hit. Kort voor de release van hun tweede album, Writing’s On The Wall, brengt Destiny’s Child de single Bills, Bills, Bills uit. De track werd de eerste van een serie van 9 opeenvolgende top 10-hits.

25 (37) KILLER- ATB
Eind 1998 stapte André Tanneberger zijn eerste Top 40-hit met 9 PM (Till I Come). De Duitse dj en producer wist dat succes met zijn volgende hits niet meer te overtreffen. Killer was in die rij zijn derde en laatste succes. Hoewel het op 24 juli 1999 de snelste stijger was zou het nummer niet verder gaan komen dan nummer 22. Desalniettemin bleef ATB bezig met het uitbrengen van muziek. In het voorjaar van 2017 werd Next zijn tiende studioalbum.

30 (30) ZOETE INVAL- Extince featuring featuring Murth The Man-O-Script, Krewsial, Skate The Great, Yukkie B., Brainpower, Goldy & Scuz
Voor maar weinigen zal de naam Peter Kops iets zeggen maar zo staat Extince in de administratie van de burgerlijke stand. De rapper uit Oosterhout wist in 1995 met Spraakwater zijn eerste en ook enige top 10-hit te scoren. Daarna zagen we hem ook met Kaal Of Kammen en Viervoeters in de lijst. Op Zoete Inval horen we ook Brainpower voor het eerst in de Top 40. De track bleek een bijzondere want het stond drie weken op nummer 30 en stond op geen enkele andere positie.