Top 4: Fifty Shades

- Top 4

 Ellie Goulding Zayn Taylor Swift The Weeknd Liam Payne Rita Ora
Top 4: Fifty Shades

Vandaag maakt For You van Liam Payne & Rita Ora zijn entree in de Top 40. Het is de vierde hit die afkomstig is uit een Fifty Shadesfilm. Dat is een mooie aanleiding om ze alle vier te rangschikken in een top 4.

1 LOVE ME LIKE YOU DO- ellie goulding
Fifty Shades Of Grey heeft nooit een nummer 1-hit opgeleverd, maar het heeft niet veel gescheeld. Love Me Like You Do van Ellie Goulding stond in de winter van 2015 drie weken op nummer 2, maar werd van de eerste plaats gehouden door de zomerse klanken van Omi's Cheerleader. In veel Europese landen haalde de Britse zangeres wel de toppositie, zo ook in haar eigen land. Sam Taylor-Johnson, de regisseuse van Fifty Shades Of Grey, had gevraagd of Ellie het door Max Martin geschreven nummer wilde inzingen. Hoewel ze aanvankelijk twijfelde, omdat ze recent al aan andere filmsoundtracks had meegewerkt, stemde ze na een ontmoeting met de regisseuse toch in. Een juiste beslissing, want Love Me Like You Do groeide uit tot de grootste hit uit haar carrière.

2 I DON'T WANNA LIVE FOREVER- zayn & taylor swift
Het tweede deel uit de Fifty Shades-reeks heet Fifty Shades Darker. Het titellied I Don't Wanna Live Forever zou aanvankelijk een solotrack worden van ex-1D'er Zayn, maar uiteindelijk werd er een duet met Taylor Swift van gemaakt. Taylor Swift is goed bevriend met fotomodel Gigi Hadid, de vriendin van Zayn, en met Dakota Johnson, die de hoofdrol speeld in de Fifty Shadesfilms. De Amerikaanse superster zong niet alleen een gedeelte van het nummer, ze leverde ook een bijdrage aan de songtekst. Tot nu toe is Taylor Swift de enige Amerikaanse artiest die met een Fifty Shadeshit in de Top 40 heeft gestaan. De rest waren Britten en één ... 

3 EARNED IT- the weeknd
... Canadees. Dat was The Weeknd. Zijn nummer Earned It was de eerste single van de soundtrack van de eerste film. Het nummer is wat minder toegankelijk dan Love Me Like You Do en werd dan ook niet zo'n grote hit als zijn opvolger. The Weeknd kwam niet verder dan de vijftiende plaats. In artistiek opzicht had Earned It wel wat meer succes. Het werd genomineerd voor drie Grammy's waarvan het die voor Best R&B Performance ook daadwerkelijk won. Love Me Like You Do moest het met enkel twee nominaties stellen. Earned It is ook het enige nummer uit een Fifty Shadesfilm dat genomineerd werd voor een Oscar. Dat beeldje ging uiteindelijk echter naar Sam Smiths Writing's On The Wall uit de Bondfilm Spectre.

4 FOR YOU- liam payne & rita ora
Op de soundtracks van Fifty Shades Of Grey en Fifty Shades Darker was Rita Ora niet te horen. Toch heeft ze wel degelijk een bijdrage geleverd aan die films. Hoe dan? Als actrice! Ze speelde de rol van Mia Grey, de adoptiezus van het titelpersonage Christian Grey (Jamie Dornan). Ook in het derde en laatste deel Fifty Shades Freed, dat over drie weken in première gaat, zal zij deze rol vertolken. Niet meer dan terecht dus dat ze nu ook een bijdrage mag leveren aan de soundtrack. Op het nummer For You werkt ze samen met Liam Payne. Net als zanger Zayn van I Don't Wanna Live Forever begon hij zijn professionele carrière als lid van de Britse boyband One Direction.

(Foto: BSR Agency)