Top 4: Ex-boyband

- Top 4

 Simon Webbe Robbie Williams René Klijn Zayn
Top 4: Ex-boyband

Jai Wowor zat jarenlang in B-Brave, maar heeft nu met Follow Me een solotrack uit. De zanger heeft grootse plannen met zijn loopbaan. Mocht Jai de Top 40 halen, dan is de weg naar de grootste ex-boyband-hit nog wel erg lang. Wie die in handen heeft? We zetten de vier succesvolste hits van zangers die in een boyband zaten op een rij.

1 DUSK TILL DAWN - Zayn featuring Sia (#3 in 2017, 733 punten)
Hoewel zijn voormalige maatjes van One Direction als een speer gaan met hun sololoopbanen, geeft Zayn ze het nakijken in dit lijstje. Sinds enkele maanden is Dus Till Dawn namelijk de grootste hit ooit gescoord door een artiest die eerder in een boyband zat. Het nummer, dat hij met Sia maakte, brengt hem ook weer terug naar een poppy sound. "Ik heb er mijn eigen twist aan gegegeven," vertelde Zayn in een interview. "Daardoor klink ik anders dan andere artiesten die je nu op de radio hoort."


2 CANDY - Robbie Williams (#3 in 2012, 708 punten)
Op basis van het aantal Top 40-hits (30) en het totaal aan behaalde punten in zijn loopbaan (7.521) zou Robbie Williams natuurlijk lijstaanvoerder zijn. Maar hij scoorde niet de grootste hit als voormalig zanger uit een boyband. Overigens is Robbie wél de enige artiest uit deze Top 4 die in Nederland meerdere keren op nummer 1 stond.  Feel, Tripping en Bodies wisten namelijk de lijst aan te voeren.  "Het is een zomers nummer, heel erg in de trant van Rock DJ," vertelde Robbie ooit over Candy. "Sommige nummers vallen gewoon uit je mond, je hoeft er niet over na te denken. Ik weet niet waarom deze track uit mijn hersenen kwam, op dat moment. Het gebeurde gewoon."


3 NO WORRIES - Simon Webbe (#2 in 2006, 702 punten)
Nadat Blue uit elkaar ging, zat Simon Webbe niet lang stil. Hij ging solo en met zijn eerste single, Lay Your Hands, scoorde hij meteen een top 10-hit in het Verenigd Koninkrijk. In Nederland werd dat geen hit, maar met No Worries maakte Simon dat dubbel en dwars goed. 23 weken stond de hit in de Top 40, met als piekpositie nummer 2. Right Here Right Now van Idols-winnares Raffaëla hield No Worries van de eerste plek. Hierna zou Webbe nog één keer solo de Top 40 halen: het vrolijke Coming Around Again kwam in hetzelfde jaar tot 11.


4 Mr. Blue - René Klijn (#1 in 1993, 477 punten)
René Klijn begon als zanger in de boyband FRITSCH, die later bekender zou worden onder de naam Bam To Bam Bam. Hits leverde dat niet op. Like A Locomotion kwam nog het dichtst in de buurt, maar strandde in de Tipparade. In 1989 deed de groep mee aan het Nationale Songfestival, maar echt ver kwam Lammedammadoendan niet. René kreeg op 28 november 1992 grote bekendheid toen hij in De Schreeuw Van De Leeuw van Paul De Leeuw te gast was. Daarin vertelde hij openhartig over de ziekte aids. Aan het einde van de show trad hij op met een eigen versie van Mr. Blue. Hij bracht zijn cover in 1993 uit op single en in april van dat jaar steeg hij hiermee naar de eerste plaats. Ondanks het succes, bracht René Klijn geen eigen album uit. Zijn gezondheid zwakte gedurende het jaar 1993 verder af en op 5 september 1993 overleed hij aan de gevolgen van aids. Hij is slechts 30 jaar geworden.