Top 4: Belgische hits

- Top 4

 Lost Frequencies Milow Triggerfinger
Belgische hits

Zoutelande passeert deze week Papaoutai van Stromae in de lijst van grootste hits van Belgische artiesten. Daar hoort het nummer van Bløf dankzij de bijdrage van Geike Arnaert natuurlijk ook in thuis. Hieronder zetten we de grootste hits uit België voor je op een rij.

1 ARE YOU WITH ME- lost frequencies
De grootste Top 40-hit van een Belgische act is Are You With Me van de Brusselse producer Lost Frequencies. Het nummer is een remix van het gelijknamige nummer van de Amerikaanse countryzanger Easton Corbin. Are You With Me is overigens niet de grootste hit voor een persoon die in België geboren is. Die eer gaat naar de Australische zanger Gotye, die in 2011 een monsterhit scoorde met Somebody That I Used To Know. Hij werd in 1980 in Brugge geboren, maar verhuisde op jonge leeftijd naar Australië.


2 AYO TECHNOLOGY- milow
De grootste hit die ook daadwerkelijk door een Belg wordt gezongen, is Ayo Technology van Milow. Het nummer is een akoestische cover van de gelijknamige hit van 50 Cent en Justin Timberlake. Milow speelde de cover in 2008 in het radioprogramma Rendez-Vous op Studio Brussel. Dat was ter gelegenheid van het 25-jarig bestaan van de zender. Elke week zong een bekende Vlaamse artiest een bekend nummer uit een opeenvolgend jaar tussen 1983 en 2007. Milow was als laatste aan de beurt.

 

3 I FOLLOW RIVERS- triggerfinger
I Follow Rivers van Triggerfinger vertoont veel overeenkomsten met bovenstaande twee noteringen. Het zijn alle drie covers en bovendien betreft het in alle gevallen de debuuthit van de artiest in ons land. Net als Milow heeft Triggerfinger zijn hit te danken aan een radioprogramma, maar dit keer wel een Nederlands programma. I Follow Rivers is een cover van de gelijknamige hit van Lykke Li. De band speelde het nummer op 12 januari 2012 in het ochtendprogramma GI:EL op 3FM. Hun cover was een onderdeel van de rubriek Mega Top 50 Cover, waarbij gasten werd gevraagd om live een eigen versie te maken van een nummer dat op dat moment in de hitijst staat.


4 REALITY- lost frequencies feat. janieck devy
Zoutelande is hard op weg om de succesvolste Nederlands-Belgische samenwerking in de Top 40 te worden. Dan moeten ze wel nog eerst Reality passeren. Dat nummer is een samenwerking tussen de hierboven al genoemde Lost Frequencies en de Nederlandse zanger Janieck Devy. In tegenstelling tot de vorige drie noteringen is dit geen cover. Janieck schreef het nummer samen met Radboud Miedema, die voorstelde om Reality te laten remixen door Lost Frequencies, die op dat moment een hit had met Are You With Me. Het bleek goed te klikken tussen de Belgische en Nederlandse muzikant en de definitieve versie van Reality werd een grote hit in beide landen.