Top 4: Opgevallen! week 7

- Top 4

 Raymond Van Het Groenewoud Tina Turner Billie Eilish
Billie Eilish 2020

Op dinsdag blikken we in deze rubriek terug op de afgelopen week. Welke artiesten vielen ons op en bepaalden de actualiteit?

1 (--) Billie Eilish

Ze deed het uiteindelijk niet tijdens de Oscaruitreikingen. Toen zong ze het Beatlenummer Yesterday bij het in memoriam van alle overleden acteurs. Maar afgelopen vrijdag kwam dan toch een einde aan ons lange wachten. Toen zette Billie Eilish haar Bondsong No Time To Die online. De reacties op het resultaat, een duister lied dat Billies eigen stijl fraai combineert met enkele typische Bondkenmerken, zijn over het algemeen positief. Vanavond zal Billie het nummer voor het eerst live ten gehore brengen in de O2 Arena in Londen tijdens de uitreiking van de Brit Awards. Ze zal daarbij begeleid worden door een orkest onder leiding van de Oscarwinnende filmcomponist Hans Zimmer, voor wie No Time To Die zijn eerste James Bondklus is, en gitarist Johnny Marr. Op de film zelf moeten we nog wat langer wachten. Die gaat pas op 2 april in première. Tegen die tijd weten we waarschijnlijk al of No Time To Die van Billie Eilish zich kan meten met grote Bondhits als Skyfall van Adele, A View To A Kill van Duren Duran en For Your Eyes Only van Sheena Easton.

2 (--) Tina Turner

Na producties op West End, Broadway en in Hamburg is Tina nu eindelijk ook in Nederland te zien. De musical over het turbulente leven van Tina Turner ging op 9 februari in première en is inmiddels al ruim een week te zien in het Beatrix Theater in Utrecht. De Stage Entertainment-productie kon rekenen op lovende kritieken. Met name de zang- en acteerprestaties van hoofdrolspeelster Nyassa Alberta maakten veel indruk. In 2019 speelde deze musicalacrice al de rol van Tina Turner in de Duitse productie als alternate van Kristina Love. In Nederland zal zij de hoofdrol delen met Nurlaila Karim. Ter promotie van Tina gaf Nyassa afgelopen vrijdag een gastoptreden in The Voice Of Holland. Daar zong ze een medley van Nutbush City Limits en Proud Mary. In de bijna drie uur durende musical zijn natuurlijk veel meer legendarisch hits van The Queen Of Rock 'n' Roll te horen, zoals River Deep-Mountain High, Private Dancer, Tonight, We Don't Need Another Hero en natuurlijk The Best. Kaarten zijn verkrijgbaar vanaf €69.

3 (--) Raymond Van Het Groenewoud

Op Valentijnsdag werd Raymond van het Groenewoud 70 jaar. Zijn verjaardag werd in Vlaanderen uitgebreid gevierd met onder andere een optreden in de Ancienne Belgique, een fotoboek en een nieuw album. Zelfs het VRT-journaal besteedde er aandacht aan. Bovendien ging op de Vlaamse televisiezender Eén de driedelige documentaireserie Raymond! van start. In de eerste aflevering stonden zijn jeugdjaren centraal. Daarin kwamen ook zijn Amsterdamse jaren voorbij. Als kind van Nederlandse ouders woonde hij eind jaren 50 twee jaar in Amsterdam. Voor de documentaire bezocht hij zijn oude lagere school en het huis van zijn grootouders aan de Kinderdijkstraat in de Rijnbuurt. Daar zong hij, begeleid door de Golden Earring, zijn lied Warme Dagen. In de documentaire is ook muziek van zijn nieuwe album Speel te horen, zoals de single Bitter En Bot, waarop hij de moeilijke relatie met zijn vader bezingt. Overmorgen zendt Eén het tweede deel van de serie uit. Daarin zal de periode na zijn doorbraak in de late jaren 70 belicht worden.

4 (--) Katja Schuurman

Het mooiste valentijnsdagnieuws kwam van Katja Schuurman. 4½ maand geleden onthulde ze al in de Vlaamse talkshow Gert Late Night dat ze nog een kinderwens had en op 14 februari mocht de wereld via haar sociale media vernemen dat het gelukt is. Ze is zwanger! In de zomer zal Sammie Römer een halfbroertje of -zusje krijgen. Katja's zwangerschap had nog heel wat voeten in de aarde, want om zwanger te worden is ze moeten stoppen met de medicijnen die ze grebruikt tegen haar bipolaire stoornis. Gelukkig voelt de actrice-presentatrice, die morgen haar 45e verjaardag viert, zich desondanks uitstekend. Voor Katja's echtgenoot Freek van Noortwijk wordt dit zijn eerste kind. In 2015 kreeg Katja een relatie met 13½ jaar jongere chef-kok en in 2019 stapten de twee in het huwelijksbootje. Momenteel reist Katja samen met Gerard Cox, Peter Faber, Barrie Stevens en Willibrord Frequin door Latijns-Amerika voor opnames van het reisprogramma Beter Laat Dan Nooit, dat vanaf 22 april te zien zal zijn op RTL 4.