Top 4: Opgevallen! week 45

- Top 4

 The Voice Of Holland André Hazes Jr. Freddie Mercury Kensington
The Voice Of Holland

Op dinsdag blikken we in deze rubriek terug op de afgelopen week. Welke artiesten vielen ons op en bepaalden de actualiteit?

1 (--) The Voice Of Holland

Afgelopen vrijdag ging op RTL 4 een nieuwe reeks van The Voice Of Holland van start. Een jubileum, want het is het tiende seizoen van de populaire talentenjacht. De afgelopen tien jaar heeft het programma de carrières gelanceeerd van winnaars als Leona, O'G3ne en Maan, maar ook verschillende niet-winnaars zijn tegenwoordig niet meer weg te denken uit het Nederlandse muzieklandschap. Denk maar aan Sharon Doorson, Niels Geusebroek en Duncan Laurence. Over 3½ maand, op 28 februari 2020, weten we wie zich de opvolger mag noemen van Dennis, die begin dit jaar de negende editie won. Helaas ging de start van het tiende seizoen ook gepaard met een schandaaltje. Coaches Anouk en Lil Kleine hebben tijdens de opnames knallende ruzie gekregen, waarbij de rapper de zangeres heeft uitgescholden. Tegen de tijd dat de liveshows beginnen, begin volgend jaar, zullen weten wat de invloed van deze ruzie op het programma zal zijn. Naar verluidt heeft Lil Kleine inmiddels wel zijn excuses aangeboden aan Anouk.

2 (--) André Hazes

Hét gossipnieuws van afgelopen week kwam van André Hazes. Nadat al maandenlang bekend was dat het niet meer lekker boterde tussen hem en zijn vriendin Monique Westenberg, kwam dit weekend het nieuws naar buiten dat de twee definitief een punt hebben gezet achter een relatie. Een dag later volgde meteen het bericht dat de 25-jarige zanger aan het daten is met de twintig jaar oudere presentatrice Bridget Maasland. Tot grote ergernis van alle betrokkenen werd in de media gesuggereerd dat André Monique heeft laten zitten voor Bridget, maar daarvan is volgens Hazes geen sprake. "We zijn immers al een tijdje uit elkaar en wonen niet meer samen," aldus de zanger. De media speculeren echter stug door: zouden André en Bridget elkaar al niet langen kennen? Kénnen in ieder geval wel, want deze zomer was André een keer te gast in RTL Boulevard, dat gepresenteerd werd door Bridget Maasland. Dat in die uitzending zijn relatieprobleem met Monique werd aangestipt, is puur toeval.

3 (--) Freddie Mercury

De artiest die dit jaar het vaakst een notering in deze rubriek heeft gehad, is Freddie Mercury. Deze week staat hij voor de negentiende keer in deze top 4. Dat is drie keer vaker dan Billie Eilish, die tussen april en augustus zestien keer genoteerd stond. Dat de Queen-zanger zo vaak zijn opwachting maakte, is niet zo gek. Zijn leven stond volop in de belangstelling door de succesvolle biopic Bohemian Rhapsody. Daardoor werd ook op televisie extra veel aandaht besteed aan de zanger en zijn band. Afgelopen zaterdag herhaalde de AVROTROS het programma Het Beste Van... Queen, dat in april ook al was uitgezonden en toen eveneens zorgde voor een terugkeer van Freddie Mercury in deze top 4. In het programma werd in vijf hoofdstukken door onder meer Glen Faria, Rob Janssen en Erik de Zwart teruggeblikt op de grootste hits van Queen. Van Killer Queen uit 1974 tot The Show Must Go On, de laatste single van Queen die tijdens het leven van Freddie Mercury werd uitgebracht.

4 (--) Kensington

Vrijdag werd op Qmusic de nieuwe Alarmschijf bekendgemaakt: Uncharted van Kensington. Diezelfde avond zaten de mannen aan tafel bij Beau. Daar vertelden ze onder meer over hun nieuwe album Time, dat komende vrijdag verschijnt. Time werd in september en oktober opgenomen in Canada onder leiding van producer Garth Richardson, die eerder albums van Rage Against The Machine, Skunk Anansie en Biffy Clyro produceerde. Op het album zullen de hits Bats en What Lies Ahead te vinden zijn en natuurlijk ook de nieuwe Alarmschijf. Het nummer Uncharted is opgedragen aan de 27-jarige broer van een vriend van de band die bij een tragisch ongeluk om het leven is gekomen. Gitarist Casper Starreveld schreef het nummer een paar dagen nadat hij had meegeholpen met de zoekactie naar de jongen. Het moment waarop de politie aan iedereen meedeelde dat de jongen levenloos was gevonden, omschreef hij als "iets wat ik nooit meer wil meemaken en wat ik niemand gun." Uncharted is de achtste Alarmschijf voor de Kensington en naar alle waarschijnlijkheid binnenkort hun veertiende Top 40-hit.

(Foto: BSR Agency)