Top 4: Opgevallen! week 42

- Top 4

 Nance Elton John Marco Borsato
Nance 2019

Op dinsdag blikken we in deze rubriek terug op de afgelopen week. Welke artiesten vielen ons op en bepaalden de actualiteit?

1 (--) Nance

Het viel al te verwachten. Net als vorige week wordt de eerste helft van deze rubriek bepaald door The Masked Singer. De hond moest vrijdag het programma verlaten. In dat pak bleek Joke Bruijs te zitten. Omdat zij nooit verder is gekomen dan één Tipparadenotering ontbreekt zij in deze top 4. In plaats van haar gaat de eerste plek naar Nance, die begin jaren 90 acht hits scoorde als zangeres van Twenty 4 Seven en daarna nog viermaal solo in de Top 40 stond. Panellid Gerard Joling vermoedt dat zij de eenhoorn is. Het fabeldier vertelde na een vraag van Carlo Boszhard dat ze 'ontelbare' gouden en platina platen heeft. Twenty 4 Seven heeft in verschillende landen in de top 10 gestaan, dus het zou zomaar kunnen. Maar toch, in aflevering 2 werd nog de indruk gewekt dat de eenhoorn ooit heeft meegedaan aan het programma De Gevaarlijkste Wegen Van De Wereld. Daar heeft Nance nooit aan deelgenomen. Josje Huisman van K3 en Do daarentegen ...

2 (--) Charly Luske

Naast de hond en de eenhoorn is er ook nog de papegaai. Gerard Joling denkt dat Eddy Zoëy zich schuilhoudt achter deze vermomming. Veel kijkers thuis denken dat ook, want de hints zijn vrij eenvoudig te koppelen aan de radio- en televisieprogramma's die hij gepresenteerd heeft. Aan de antwoorden op de vragen aan de papegaai hebben we nog niet veel gehad. Hij heeft nog nooit met ja of nee geantwoord op een vraag van de panelleden. Op de vraag van Loretta Schrijver antwoordde de papegaai wel heel gevat. Zij wilde weten of Charly Luske misschien in het pak zat en stelde daarom de vraag: "Bent u toevallig de man van Tanja Jess?" Presentator Ruben Nicolai vond deze vraag wel erg specifiek, dus trok de vraag iets breder: "Heeft u het weleens gedaan met Tanja Jess?'" "Wie niet?" pareerde de papegaai, waardoor Lorette eigenlijk nog niets wist. Alhoewel, de kans dat Charly Luske in het bonte vogelpak zit, is met dit antwoord wel erg klein. Als hij het toch is, kan hij er in ieder geval op rekenen dat hij binnenkort een week op de bank moet slapen.

3 (--) Elton John

Net zo'n groot succes als Bohemian Rhapsody is de film Rocketman uiteindelijk niet geworden, maar heeft wel de belangstelling voor het leven van Elton John aangewakkerd. De 72-jarige superster heeft inmiddels een lang en roerig leven achter de rug en daarom werd het tijd voor een autobiografie. Samen met muziekjournalist Alexis Petridis werkte hij 3½ jaar aan het boek Ik, dat sinds vorige week dinsdag in de winkels ligt. Het boek valt op door de schaamteloze openhartigheid van Elton John en de gedetailleerde herinneringen. Naast moeilijke onderwerpen als de relatie met zijn ouders en zijn verslavingen is er ook volop ruimte voor luchtige anekdotes. Daarvan gaf hij een paar voorbeelden in de talkshow van Jimmy Kimmel. Twee van de anekdotes in het boek spelen zich af in ons land. Zo beschrijft Elton een rondvaart onder invloed met Ringo Starr door de Amsterdamse grachten en zijn irritaties bij de buitenopnamen van een bijzondere Toppopvideo voor zijn eerste top 10-hit Your Song.

4 (--) Marco Borsato

Een van de bekende Nederlanders die het boek van Elton John van tevoren heeft mogen lezen, is Iris Hond. Zij zat op dinsdag aan tafel bij Pauw om erover te praten. Niemand wist toen nog dat ze twee dagen later zelf volop in de belangstelling zou staan. Privé onthulde op donderdag namelijk dat ze een relatie heeft gehad met Marco Borsato. Marco heeft zijn buitenechtelijk affaire direct toegegeven. Hoewel de relatie tussen Marco en Iris volgens Privé jarenlang zou hebben geduurd, spreekt Marco van "een vriendschap [...] die verder ging dan ik had voorzien" en was die van zeer korte duur. De affaire zou zich hebben afgespeeld in 2009, rond het faillissement van zijn productiemaatschappij The Entertainment Group. Het gezin Borsato heeft deze situatie natuurlijk allang afgesloten en dan is het pijnlijk als zo'n verhaal tien jaar na dato weer wort opgerakeld. Het is dan weer wel een beetje wrang dat dit nieuws net naar buiten moet komen terwijl Marco op nummer 2 staat met een hit die gaat over vreemdgaan.

(Foto: BSR Agency)