Top 4: Opgevallen! week 41

- Top 4

 Ron Brandsteder Tim Akkerman Gers Pardoel Edsilia Rombley
Edsilia Rombley 2019

Op dinsdag blikken we in deze rubriek terug op de afgelopen week. Welke artiesten vielen ons op en bepaalden de actualiteit?

1 (--) Edsilia Rombley

RTL 4 heeft een nieuwe kijkcijferhit te pakken: The Masked Singer. Het format is uit Zuid-Korea komen overwaaien en heeft al succes gehad in onder andere Thailand, China, Amerika en Duitsland. En nu is Nederland aan de beurt. Twaalf BN'ers nemen het tegen elkaar op in een zangwestrijd, maar doen dat in indrukwekkende vermommingen waardoor ze totaal onherkenbaar zijn. Aan de panelleden en de kijkers thuis is het de taak om aan de hand van de zangstemmen en hints te raden welke BN'ers er in de pakken zitten. Zo wordt Edislia Rombley ervan verdacht in het pak van de robot te zitten. Toch is het hoogstwaarschijnlijk iemand anders. Op de vraag van panellid Buddy Vedder of de robot in Nederland geboren is, antwoordde ze van niet. Edsilia werd op 13 februari 1978 geboren in ... Amsterdam. Dat wordt verder zoeken.

2 (--) Gers Pardoel

Iemand van wie we wel zeker weten dat hij in een pak van The Masked Singer zat, is Gers Pardoel. Hij zat verscholen in het pak van het konijn. Na de ontmaskeringen van Rintje Ritsma en Catherine Keyl in de vorige twee afleveringen was hij de eerste deelnemer met een Top 40-verleden die zijn identiteit moest prijsgeven. Dat vond de rapper erg jammer, want hij had graag nog wat meer afleveringen meegedaan. En eerlijk is eerlijk: zijn vertolkingen van Shotgun en Can't Feel My Face waren zeker niet onverdienstelijk. Gers Pardoel werd uiteindelijk door drie van de vier panelleden juist geraden. Alleen Loretta Schrijver gokte op Danny De Munk. Ze had echter goed kunnen weten dat dat niet klopte, want in de eerste aflevering had het konijn al onthuld dat hij een rapper was. Volgende week zullen we zien of de ontmaskeringen en speculaties in The Masked Singer opnieuw zo'n grote impact hebben op deze top 4.

3 (1) Tim Akkerman

Beste Zangers zit er voorlopig weer op. Het twaalfde seizoen werd zaterdag afgesloten met de duettenaflevering, waarin elke deelnemer een favoriet nummer en een duetpartner mocht uitkiezen. Tim Akkerman kreeg het extra druk die avond, want als enige werd hij door twee deelnemers gekozen om samen mee te zingen. Met Ruben Annink zong hij het nummer De Kapitein Deel II van Acda & De Munnik en samen met Samantha Steenwijk zong hij Cose Della Vita in de versie van Eros Ramazzotti en Tina Turner. De ex-Di-Rect-zanger koos zelf voor Floor Jansen, die hem een week geleden nog tot tranen had geroerd met haar uitvoering van Winner. Nu zongen ze samen de hit Shallow van Lady Gaga & Bradley Cooper. Terugkijkend op het afgelopen seizoen mogen we gerust stellen dat Floor Jansen de ontdekking van 2019 is. Mogelijk scoort de wereldberoemde zangeres binnenkort haar eerste Top 40-hit, want Winner staat inmiddels in de Tipparade.

4 (--) Ron Brandsteder

Ron Brandsteder is terug op televisie! Je zult wel even moeten doorzappen naar het juiste kanaal, want zijn nieuwe programma is niet te zien bij de NPO, RTL of SBS, maar bij de nostalgiezender ONS. In Love For The Campsite gaat Ron samen met Patrick Martens en acht vrijgezelle 50+'ers op roadtrip door Denemarken. Het is niet voor het eerst dat hij dit land bezoekt. Vorig jaar deed hij dit ook al voor het programma Ouwe Jongens Smørrebrød, eveneens voor de zender ONS. Afgelopen woensdag was de 69-jarige presentator te gast bij Pauw om over zijn nieuwe programma te vertellen. Daar blikte hij tevens met de andere gasten terug op het Gouden Televizier-Gala, dat daarvoor werd uitgezonden. Ron Brandsteder stond tussen 1981 en 1990 met drie hits in de Top 40, waarvan de Leonard Cohen-cover So Long, Marianne, een duet met José, zijn grootste was.

(Foto: BSR Agency)