Top 4: Opgevallen! week 40

- Top 4

 Tim Akkerman Fedde Le Grand Willeke Alberti
Tim Akkerman 2019

Op dinsdag blikken we in deze rubriek terug op de afgelopen week. Welke artiesten vielen ons op en bepaalden de actualiteit?

1 (4) Tim Akkerman

Zoals al enigszins verwacht stijgt Tim Akkerman deze week naar de eerste plaats in deze rubriek. Hij en zijn oeuvre stonden zaterdag centraal in de laatste reguliere aflevering van Beste Zangers. Komend weekeinde wordt het twaalfde seizoen afgesloten met een speciale duettenaflevering. De voormalig zanger van Di-Rect gaf van tevoren al aan dat hij niet kon huilen, maar bij Floor Jansens vertolking van zijn nummer Winner moest hij toch alle zeilen bijzetten om zijn tranen te bedwingen. Winner is een track van Tims laatste album Lions Don't Cry, dat hij samen met zijn begeleidingsband The Ivy League opnam en een half jaar geleden verscheen. Het nummer is opgedragen aan zijn broer Bas, die werd geboren met spina bifida (open rug) en in een rolstoel zit. Desondanks is hij altijd postitief gebleven en dus een echte 'winner'. Mogelijk wordt Beste Zangers morgen zelf ook een winnaar. Het programma is namelijk genomineerd voor een Gouden Televizier-Ring.

2 (--) Katja Schuurman

Er was een tijd dat Katja Schuurman er één had, maar deze week onthulde de 44-jarige actrice dat ze weleens met zeven mensen in een jacuzzi heeft gezeten. En ook dat er wel meer gebeurde in die jacuzzi. Katja deed haar onthullingen in het Vlaamse televisieprograma Gert Late Night. Daarin was ze heel openhartig tegenover Gert Verhulsts copresentator James Cooke in diens rubriek Bedgeheimen. Ze vertelde ook over haar kinderwens, haar vroegere eetstoornis en haar bipolariteit. Ze vertelde zelfs dat ze zichzelf in de tijd van Linda, Roos & Jessica ooit een hersenschudding heeft geslagen. In de Nederlandse media was het echter de jacuzziorgie die alle aandacht opeiste. Katja heeft inmiddels op Instagram laten weten dat ze nog steeds achter haar openheid staat, maar dat ze in de toekomst niets meer zal delen over haar seksleven.

3 (--) Fedde Le Grand

Op Radio 538 werd afgelopen vrijdag radiogeschiedenis geschreven. De 20-jarige Simone Tuk uit 's-Gravendeel won het recordbedrag van 72.000 euro met het spelletje Win Met De Zin. Zij wist na drie weken alle personen te benoemen die het zinnetje 'Win met de zin' hadden uitgesproken: André Hazes, Merel Westrik, Art Rooijakkers en Dan Smith. Die laatste is beter bekend als de zanger van Bastille. Omdat deze stem wel heel erg moeilijk te herkennen was, verspreidde Radio 538 enkele muzikale hints over deze persoon. Zo zater de voor- en achternaam van Dan Smith verborgen in Dan Volg Je Haar Benen van Jan Smit en gaf International Love van Pitbull feat. Chris Brown aan dat het om een internationale stem ging. De derde tip was het meest cryptisch: Put Your Hands Up 4 Detroit van Fedde Le Grand. Veel 538-luisteraars wisten niet goed was ze hiermee aan moesten. En zelfs als je weet dat het Dan Smith is, is de link met de track van deze Nederlandse dj nog niet snel gelegd. Hoe zat het nou: toen vorige week dinsdag deze hint werd vrijgegeven, trad Dan Smith met Bastille op in de Amerikaanse stad Detroit. Dan was die laatste hint met een quote uit de film Bastille Day toch een stuk makkelijker!

4 (--) Willeke Alberti

Willeke Alberti vierde dit weekeinde dat ze 60 jaar in het vak zit. Dat deed ze met twee concerten in AFAS Live. De zangeres, die over vier maanden haar 75e verjaardag viert, heeft tijdens haar carrière een omvangrijk repertoire opgebouwd en in vier verschillende decennia in de top 5 gestaan. Veel van die hits kwamen zaterdag en zondag voorbij, maar Willeke deinsde er niet voor terug ook wat onbekend werk te brengen. Het hoogtepunt van de avond was De Glimlach Van Een Kind, oorspronkelijk een hit van haar vader Willy Alberti, maar in 1995 nog eens als postuum duet tussen Willy en Willeke de Top 40 in gezongen. In 2014 bracht ze het nog eens uit als duet met haar zoon Johnny De Mol, maar tijdens haar concerten van dit weekeinde zong ze het samen met al haar drie kinderen: Daniëlle, Johnny en Kaj. Voor wie geen genoeg kan krijgen van Willeke Alberti is er goed nieuws. Over tien dagen verschijnt er onder de naam Telkens Weer Samen een cd-box met haar complete oeuvre.

(Foto: BSR Agency)