Top 4: Opgevallen! week 38

- Top 4

 Barbra Streisand Johan Cruyff Famke Louise Glennis Grace
Glennis Grace 2018

Op dinsdag blikken we in deze rubriek terug op de afgelopen week. Welke artiesten vielen ons op en bepaalden de actualiteit?

1 (1) Glennis Grace

Afgelopen week was natuurlijk dé week van Glennis Grace. Op dinsdag zong ze Run van Snow Patrol in de finale van America’s Got Talent. Een dag later bracht ze een duet met Bebe Rexha, maar kreeg ze helaas ook te horen dat ze niet in de top 5 terecht was gekomen. Desondanks is Nederland supertrots op onze diva. Het is nu afwachten welke deuren er voor Glennis Grace geopend zullen worden na dit Amerikaanse avontuur.

2 (--) Famke Louise

Goed nieuws en slecht nieuws voor Famke Louise. Het slechte nieuws: ze moest op donderdag Expeditie Robinson verlaten. Haar kampgenoten, die vorige week nog gezamenlijk Toine van Peperstraten wegstemden, kozen nu allemaal voor Famke. Het goede nieuws: geen laast meer van ratten die 's nachts over haar heen klimmen. Er is ook serieus goed nieuws: vanaf 4 november is op Videoland een documentaire te zien over het leven van de 19-jarige rapster.

3 (--) Johan Cruyff

Hoort een voetballer thuis in deze rubriek? Ja hoor, dat kan. Zolang hij maar in de Top 40 heeft gestaan. En ja, Johan Cruyff heeft een Top 40-verleden. In april 1969 haalde hij de 21e plaats met het carnavaleske nummer Oei Oei Oei (Dat Was Me Weer Een Loei). Afgelopen woensdag was Johans dochter Susila Cruijff te gast in RTL Late Night. Het gesprek met Twan Huys was haar eerste televisie-interview. Hoewel het gesprek met name ging over het werk van de Johan Cruyff Foundation, werd er natuurlijk ook gesproken over hoe het is om op te groeien als dochter van Johan Cruyff.

4 (--) Barbra Streisand

Vorige week was het precies 50 jaar geleden dat de musicalfilm Funny Girl in première ging. Funny Girl was het filmdebuut van Barbra Streisand en leverde haar in 1969 meteen de Oscar voor beste actrice op. Barbra's eerste twee hits, People en de top 3-hit Second Hand Rose, zijn afkomstig uit de gelijknamige musical en stonden drie jaar voor de première van de filmversie al in de Top 40. Zaterdagochtend was in het AVROTROS-programma Close Up een documentaire te zien over de eerste 42 jaar uit het leven van de inmiddels 76-jarige diva.

(Foto: BSR Agency)