Top 4: Opgevallen! week 37

- Top 4

 Glennis Grace Johnny Cash Mac Miller Willeke Alberti
Glennis Grace

Vanaf deze week kijken we in deze rubriek wekelijks naar welke Top 40-artiesten ons zijn opgevallen in de media of anderszins de actualiteit bepaalden. Afgelopen week ging de meeste aandacht uiteraard naar Glennis Grace en haar prestaties in America's Got Talent.

1 Glennis Grace

Vorige week dinsdag bracht de 39-jarige zangeres uit Amsterdam een weergaloze vertolking van This Woman's Work van Kate Bush. Net als bij haar vorige optredens waren de juryleden razend enthousiast. Een dag later werd bekend dat ze door mocht naar de finale, die vannacht zal worden uitgezonden. Het valt dan ook te verwachten dat Glennis Grace volgende week opnieuw het entertainmentnieuws in Nederland zal domineren.

2 Johnny Cash

Afgelopen woensdag was het precies vijftien jaar geleden dat Johnny Cash overleed. Verschillende media besteedden aandacht aan de legendarische countryzanger. Zo was op de Vlaamse televisiezender Canvas de biopic Walk The Line uit 2005 te zien, met Joaquin Phoenix in de hoofdrol. De 'man in black' stond slechts twee keer in de Nederlandse Top 40: in 1969 met A Boy Named Sue en in 1972 met A Thing Called Love.

3 Mac Miller

Vorige week was Mac Miller nog de artiest die de actualiteit het meest bepaalde. De rapper overleed op vrijdag 7 september in Los Angeles op 26-jarige leeftijd, vermoedelijk aan de gevolgen van een overdosis. Het lichaam van de rapper werd vijf dagen geleden overgevlogen naar zijn geboorteplaats Pittsburgh, waar hij binnenkort zal worden begraven. Mac Miller stond één keer in de Top 40. In 2013 rapte hij mee op de track The Way van zijn latere vriendin Ariana Grande.

4 Willeke Alberti

In deze top 4 ontbreekt Anneke Grönloh. Haar overlijden bepaalde de actualiteit van zondag, maar ze stond nooit in de Top 40. Haar grote hits stammen namelijk van voor 1965, voor de start van de Nederlandse Top 40. In dit lijstje is wel plaats voor haar generatiegenoot Willeke Alberti. Zij stond in deze week bij onze zuiderburen in de aandacht, dankzij het televisieprogramma Buurman, Wat Doet U Nu?. Dat staat dit seizoen in het teken van iconen uit 60 jaar Nederlandstalige muziek. In dit programma, dat 's maandags op de Vlaamse zender 'één' wordt uitgezonden, zijn binnenkort ook Gerard Joling en Xander De Buisonjé te gast.

(Foto: BSR Agency)