Top 4: Opgevallen! week 36

- Top 4

 Corry Konings Dotan Mick Jagger The Rolling Stones
Dotan 2019

Op dinsdag blikken we in deze rubriek terug op de afgelopen week. Welke artiesten vielen ons op en bepaalden de actualiteit?

1 (--) Dotan

Het meest besproken televisie-interview van vorige week was dat van Johnny De Mol met zanger Dotan. Bijna een half miljoen mensen zagen het programma Waar Is De Mol? waarin de presentator met Dotan en diens vader een reis maakte door IJsland. Het was voor het eerst dat de 32-jarige zanger op televisie sprak over de 'trollenaffaire'. Tussen 2011 en 2018 maakten Dotan en zijn management gebruik van ruim 140 nepaccounts om de zanger in een positief daglicht te stellen en soms ook om negatieve berichten over zijn collega's te verspreiden. In het gesprek met Johnny De Mol vertelde Dotan zijn kant de zaak en betuigde hij zijn spijt over wat hij gedaan heeft. Naast dit alles vertelde hij ook voor het eerst over zijn liefdesleven en bekende hij dat hij een relatie met een man heeft. Zijn toenmalige platenmaatschappij had hem echter afgeraden om uit de kast te komen, waardoor Dotan altijd het gevoel heeft gehad dat niet helemaal zichzelf kon zijn. In het programma liet Dotan ook een stukje van zijn nieuwe single Letting Go horen. Deze track heeft inmiddels een plekje veroverd in de Tipparade.

2 (--) The Rolling Stones

3 (--) Mick Jagger

Zaterdag trakteerde NPO 3 ons op een avondje Rolling Stones. Eerst werd (een sterk ingekorte versie van) de concertfilm Havana Moon uitgezonden. Deze film is het verslag van het concert van The Rolling Stones op 25 maart 2016 gaven in de Cubaanse hoofdstad Havana. Hoewel de band rond Mick Jagger al meer dan vijftig jaar over de hele wereld optreedt, had de groep daar nog nooit een concert gegeven. Dat was vooral te wijten aan de troebele verstandhouding tussen de westerse wereld en het communistische regime van Fidel Castro, dat het luisteren naar rockmuziek verbood. Voor een uitzinnige menigte speelde de band enkele van het grootste hits, waaronder Paint It Black, Honky Tonk Woman en (I Can't Get No) Satisfaction. Na de concertfilm zagen we de documentaire Olé Olé Olé!: A Trip Across Latin America, over de tournee van The Rolling Stones door Latijns-Amerika in het voorjaar van 2016, met als eind- en hoogtepunt het concert in Havana. Daarin leerden we onder mee hoe Zuid-Amerikanen in de jaren 60 en 70 omgingen met het verbod op muziek van de Stones en hoe de Amerikaanse president Barack Obama en zelfs paus Franciscus nog bijna roet in het eten gooiden voor de band en zijn Cubaanse fans.

4 (--) Corry Konings

Na een jaartje afwezigheid op de buis blijft Chantal Janzen weer overnachten bij collega-BN'ers. Niet meer onder de noemer van Chantal Blijft Slapen, maar in een licht gewijzigd format onder de naam Chantals Pyjama Party. Afgelopen donderdag werd de eerste aflevering uitgezonden op RTL 4. Ruim 900.000 kijkers zagen hoe Gerard Joling en Corry Konings op persoonlijke wijze werden verrast op hun eigen pyjamafeestje. Zo kreeg Corry, die zondag haar 68e verjaardag vierde, een gepersonaliseerde pyjama met de tekst "Corry King". Dat was een van de bijnamen die ze heeft overgehouden aan haar deelname aan Expeditie Robinson in 2018. Daarnaast had Chantal drie vrijgezellen mannen in Corry's luxe villa in Berkel-Enschot uitgenodigd voor een speeddate. Een blijvende relatie heeft ze daar niet aan overgehouden, maar de avond eindigde wel in een gezellige polonaise door haar woonkamer. Dat alles onder de klanken van haar top 10-hit uit 1976: Ik Krijg Een Heel Apart Gevoel Van Binnen.

(Foto: BSR Agency)