Top 4: Nieuw op 1 in de V.S.

- Top 4

 Aerosmith Zayn Boyz II Men Mariah Carey Jonas Brothers
Top 4: Nieuw op 1 in de V.S.

Met Sucker maken de Jonas Brothers een knallende comeback. De track is deze week nieuw op nummer 1 in de Amerikaanse Billboard Hot 100.

Nick, Kevin en Joe zijn pas de tweede band die als leadartiest op nummer 1 weten binnen te vallen in de Amerikaanse chart. We zetten vier hits op een rij die ook op de bovenste plek van die hitlijst debuteerden.

1 ONE SWEET DAY - mariah carey & boyz ii men
Op 2 december 1995 kwam One Sweet Day van Mariah Carey en Boyz II Men op 1 binnen in de Billboard Hot 100. De twee acts waren met de ballad niet van de eerste plek af te krijgen en zouden maar liefst 16 weken op nummer 1 blijven staan. Een record dat One Sweet Day sinds 2017 moet delen met Despacito van Luis Fonsi, Daddy Yankee en Justin Bieber.

2 PILLOW TALK - zayn
Zayn was op 20 februari 2016 pas de tweede Britse zanger die op nummer 1 wist binnen te komen in de Amerikaanse lijst, na Candle In The Wind 1997 van Elton John. Inmiddels zijn er al drie Britse mannen op de bovenste plek binnengekomen, want Ed Sheeran flikte dat op 28 januari 2017 ook met Shape Of You.

3 YOU ARE NOT ALONE - michael jackson
You Are Not Alone van Michael Jackson was de eerste track die sinds de start van de Billboard Hot 100, in 1955, op de eerste plek wist binnen te komen. Dat gebeurde op 2 september 1995. Het geeft aan hoe uitzonderlijk die prestatie was. 

4 I DON'T WANT TO MISS A THING - aerosmith
Sucker van Jonas Brothers is pas de tweede track met een band als leadartiest, die op nummer 1 weet binnen te komen in de Hot 100. Niet U2, niet Coldplay en ook niet Bon Jovi, maar Aerosmith ging de broers voor. De band van zanger Steven Tyler deed dat met de soundtrack van de film Armageddon, I Don't Want To Miss A Thing. Hoewel die film slechte recensies kreeg, werd het een kassucces in de Verenigde Staten, met een opbrengst van 201,6 miljoen dollar. Dat zorgde er ook voor dat de track van Aerosmith zo populair werd en nieuw was op 1. Daar zou het nummer het 6 weken volhouden.