Top 4: Nederlandse acts langst onafgebroken in de Top 40

- Top 4

 Martin Garrix Vengaboys Davina Michelle Armin Van Buuren
Martin Garrix 2013

Martin Garrix zet deze week een record op zijn naam. Hij staat namelijk al 86 weken onafgebroken in de Top 40. Hij is de eerste Nederlandse act die het zolang achter elkaar volhoudt in de lijst, zonder tussendoor de Top 40 te verlaten.

Kun je je de Top 40 van 16 juni 2018 nog herinneren? Dit was de laatste week waarin geen enkel nummer van Martin Garrix in de lijst stond. Een week daarna kwam hij de Top 40 binnen met Ocean en sindsdien heeft er altijd minstens één nummer van de Amstelveense dj in de Top 40 gestaan. En dat is nu al 86 weken op rij. Daarmee heeft hij het Nederlands record van de Vengaboys overtroffen. Zij stonden van januari 1998 tot september 1999 85 weken onafgebroken in de Top 40 genoteerd.

Martin Garrix heeft bij deze prestatie zowel pech als geluk gehad. In de laatste week van 2018 zakte zijn hit Dreamer uit de lijst, maar dankzij een re-entry van zijn vorige hit High On Life stond hij die week toch weer in de lijst. Toen negen weken later High On Life zelf uit de Top 40 viel, stond de opvolger Summer Days weer net op tijd klaar. En ook met zijn huidige hit Used To Love verliep de opvolging vlekkeloos. Die kwam namelijk de lijst binnen in de week dat Home de Top 40 verliet. Dat noemen we drie keer geluk hebben. Bij het begin van zijn reeks had hij echter pech, want als Ocean één weekje eerder was binnengekomen, dan had die hit naadloos op zijn vorige reeks aangesloten en stond hij nu al voor de 112e opeenvolgende week in de Top 40.

Maar misschien gaat hij toch nog bij dat aantal in de buurt komen. Used To Love staat immers nog steeds hoog genoteerd in de lijst en tegen de tijd dat dit nummer de lijst verlaat, staat de opvolger wellicht al weer klaar. Als Martin Garrix het absolute record van Bruno Mars wil evenaren, dan heeft hij nog wel even te gaan. Deze Amerikaanse zanger stond tussen maart 2010 en juni 2012 namelijk maar liefst 119 weken onafgebroken in de lijst. Martin zou het dan nog tot en met 3 oktober moet volhouden zonder de Top 40 te verlaten. Dat is moeilijk, maar niet onmogelijk.

Hieronder vind je de vier Nederlandse acts die het langst onafgebroken in de Top 40 stonden. Binnenkort werpen we in deze rubriek een blik op de internationale artiesten die de langste reeksen wisten neer te zetten.

1 Martin Garrix
86 weken (van 23 juni 2018 tot heden)

Ocean - High On Life - Dreamer - No Sleep - Summer Days - These Are The Times - Home - Used To Love

2 Vengaboys
85 weken (van 24 januari 1998 tot en met 4 september 1999)

To Brazil! - Up And Down - We Like To Party! (The Vengabus) - Boom, Boom, Boom, Boom!! - We're Going To Ibiza!

3 Davina Michelle
60 weken (van 20 oktober 2018 tot en met 7 december 2019)

Duurt Te Lang - Skyward - Hoe Het Danst - Better Now

4 Armin Van Buuren
56 weken (9 februari 2013 tot en met 1 maart 2014)

Waiting For The Night - This Is What It Feels Like - Beautiful Life - This Is What It Feels Like (John Ewbank Classical Remix) - Save My Night

(Foto: The Come Up Show)