Top 4: Jongste Bondsongvertolkers

- Top 4

 Billie Eilish Sheena Easton Sam Smith Adele
James Bond

Dat Billie Eilish de jongste vertolker van een Bondhit is, weten we inmiddels wel. Maar wist je dat er nog drie andere artiesten zijn die voor hun 25e verjaardag met een titelsong uit een Bondfilm in de Top 40 stonden?

1 Billie Eilish - No Time To Die
18 jaar

Precies een week geleden zette Billie Eilish de track No Time To Die online. In januari had ze al aangekondigd dat zij de nieuwe Bondsong had gezongen en daar enorm trots op was. De reacties op het resultaat, een duister lied dat Billies eigen stijl fraai combineert met enkele typische Bondkenmerken, zijn over het algemeen positief. Het is voor het eerst sinds 2008 dat de Bondsong wordt uitgevoerd door een Amerikaanse. Toen zongen Jack White en Alicia Keys het nummer Another Way To Die voor de film Quantum Of Solace. De nieuwe Bondfilm No Time To Die gaat op 2 april in première.

2 Sheena Easton - For Your Eyes Only
22 jaar

Het record van jongste Bondsongvertolker pakt Billie Eilish af van Sheena Easton. Zij was 22 jaar op het moment dat For Your Eyes Only in 1981 in première ging. Met het gelijknamige titellied scoorde de Schotse zangeres haar tweede Top 40-hit. Drie maanden daarvoor had ze haar eerste hit met Morning Train. Het bijzondere aan For Your Eyes Only is dat Sheena Easton als zangeres te zien is tijdens de opening credits van de film. Zij is in de bijna 60-jarige James Bondgeschiedenis de enige zangeres die zo in een Bondfilm verschenen is. De cameo van Madonna in Die Another Day tellen we dus niet mee.

3 Sam Smith - Writing's On The Wall
23 jaar

In 2019 gaf Sam Smith te kennen graag met 'hen' en 'hun' aangeduid te willen worden in plaats van met 'hij' en 'hem'. Hen beschouwt zichzelf namelijk als non-binair. Dat wil zeggen: niet als man, maar ook niet als vrouw. We kunnen dus niet zeggen dat hen de enige man is in deze top 4, maar wel de enige niet-vrouw. Writing's On The Wall was in 2015 de Bondsong bij de film Spectre en is dus de voorganger van No Time To Die. Het nummer werd in 2016 bekroond met een Oscar, maar kende desondanks weinig hitparadesucces. Het nummer kwam niet hoger dan de 35e plaats in de Nederlandse Top 40.

4 Adele - Skyfall
24 jaar

Sam Smiths voorganger als Bondsongvertolker was Adele. Zij was 24 jaar toen ze in 2012 met Skyfall de Top 40-binnenkwam. Net als Writing's On The Wall werd dat nummer bekroond met een Oscar. Dat was bijzonder, want nog nooit had een nummer uit een James Bondfilm een Oscar gewonnen. In tegenstelling tot Sam Smith had Adele ook in de hitlijsten succes. Skyfall werd 31 jaar na For Your Eyes Only van Sheena Easton de tweede Bondsong die de eerste plaats in de Top 40 bereikte. Bovendien verpulverde Skyfall het record van A View To A Kill van Duran Duran als succesvolste Bondsong aller tijden.