Top 4: DJ's met de meeste hits

- Top 4

 Avicii Armin Van Buuren David Guetta Calvin Harris
Top 4: DJ's met de meeste hits

Calvin Harris mag zich al een poosje de op een na succesvolste dj uit de Top 40-geschiedenis noemen. Hij staat echter nog niet in de top 4 van dj's met de meeste hits. 

De Schotse dj komt inmiddels wel in de buurt, want met Promises scoorde hij dit weekeinde zijn 19e Top 40-hit. Sinds 2014 ziet de top 4 van dj's met de meeste Top 40-hits er ongeveer hetzelfde uit. David Guetta staat op 1, Armin van Buuren op 2 en Tiësto en Avicii wisselen elkaar af op de derde en vierde plek. Momenteel heeft Tiësto de derde plaats te pakken en tenzij er nog postuum materiaal van de eerder dit jaar overleden Avicii gaat verschijnen, zal dit voorlopig wel zo blijven. Alhoewel, het ligt er natuurlijk ook aan hoe snel Calvin Harris komt opzetten. Nog drie hits voor de Schotse dj en hij wipt over de Nederlander heen.

Wie zich minder zorgen hoeven te maken, zijn David Guetta en Armin Van Buuren. Met respectievelijk 43 en 31 hits staan zij op veilige afstand van het peloton. David Guetta heeft het record van dj met de meeste hits al in handen sinds mei 2011. Toen scoorde hij zijn 18e hit met Where Them Girls At?, terwijl de teller van Armin nog op 17 hits stond. Armin Van Buuren had het record anderhalf jaar eerder overgepakt van zijn landgenoten Charly Lownoise & Mental Theo. Dit vrolijke happyhardcoreduo was tussen 1996 en 2009 de dj-act met de meeste Top 40-hits op zijn naam. De afgelopen tien jaar zijn zij voorbijgestuifd door de vier acts in de top 4, plus Calvin Harris (19 hits) en Afrojack (17 hits). Martin Garrix en Kygo staan met 13 hits inmiddels op gelijke hoogte met Charly Lownoise & Mental Theo.

1 DAVID GUETTA, 43 hits

2 ARMIN VAN BUUREN, 31 hits

3 TIËSTO, 21 hits

4 AVICII, 20 hits