192TV: De Top 40 van 8 juli 1972

- Overig

 Mouth & MacNeal
192TV: De Top 40 van 8 juli 1972

Elke zaterdagmiddag neemt 192TV je, vanaf 16.00 uur, mee terug in de rijke historie van de Top 40. Deze week een terugblik op de lijst van 47 jaar geleden.

Slechts de helft van de gastarbeiders uit Turkije, Spanje en Italië heeft de indruk dat hun bijdrage aan de Nederlandse maatschappij wordt gewaardeerd. Uit het overheidsrapport blijkt dat slechts tien procent van de Marokkaanse werknemers die waardering voelt. Nederlandse studenten wijken uit naar het buitenland voor hun opleidingen. De hoge kosten en het beperken van de toelating zijn de voornaamste redenen. Vooral de universiteit van Leuven krijgt veel Nederlandse aanmeldingen. De Nederlandse Landmacht stopt met het grijze tenue dat nieuwe dienstplichtigen de eerste acht weken moesten dragen ter herkenning van hun beginperiode.

Na How Do You Do weet Hello-A, de tweede nummer 1-hit van Maggie MacNeal en Willem Duyn, het zelfs nog een weekje langer vol te houden aan kop van de Top 40 – zes weken. Ondertussen komt A Whiter Shade Of Pale opnieuw sterk omhoog in de lijst. Procol Harum zou voor de tweede keer de leiding in de lijst weten te pakken. Zomerzon (van De Makkers) is met 19 plaatsen winst de snelste stijger in de lijst. Het zou de grootste van vijf Top 40-hits worden en later op de vijfde plek weten te komen.

Ruim drie jaar na De Troubadour scoort Lenny Kuhr haar tweede Top 40-hit. Les Enfents is de hoogste van vijf binnenkomers. Daarbij zit ook de klassieker van Deep Purple, Child in Time, dat in de eerste ‘chartrun’ tot nummer 10 zou komen. Later, in 1975, zou dat nummer bij de heruitgave nog een plekje hoger weten te komen.

Deze zaterdag zie je op 192TV vanaf 16.00 uur de beelden bij de hits uit de Top 40 van 8 juli 1972.