192TV: De Top 40 van 23 juni 1973

- Overig

 Redbone

Iedere zaterdagmiddag neemt 192TV je, vanaf 16.00 uur, mee terug in de historie van de Top 40. Deze week een terugblik op de lijst van 46 jaar geleden.

De Hoge Raad besluit dat het toevoegen van fluor aan drinkwater niet nodig is. De gemeente van Amsterdam vraagt de drinkwaterleveranciers per direct te stoppen met het toevoegen. Drie ruimtevaarders keren terug op aarde nadat ze 17 miljoen kilometer hadden afgelegd om te weken aan het Skylab Project. De Nederlandse overheid maakt ondertussen en kwart miljoen gulden beschikbaar ter bestrijding van de werkloosheid. Vooral de grote steden moeten met het geld plannen kunnen uitwerken om mensen weer aan het werk te krijgen.

Voor de derde week heeft Redbone met We Were All Wounded At Wounded Knee de populairste hit van ons land te pakken. De Amerikaanse groep had al eerder twee keer de top 10 weten te bereiken (met The Witch Queen Of New Orleans en Fais-do) maar pakte met hun nummer 1-hit het grootste succes in ons land. The Free Electric Band was de hoogste binnenkomer in de lijst op nummer 14 en daarmee zou Albert Hammond wat later voor het eerst de top 3 bereiken. Dat zou hij iets meer als een jaar later opnieuw doen met Air Disaster. Ook zien we in de lijst het Top 40-debuut van ABBA dat zich in die periode nog Björn & Benny + Anna & Frieda noemde.

Zaterdag kun je vanaf 16.00 uur op 192TV kijken naar de hits uit de Top 40 van 23 juni 1973.

Bekijk hier de songtekst van We Were All Wounded At Wounded Knee