Tom Chaplin dankbaar voor verslaving

- Nieuws

 Keane Tom Chaplin
Tom Chaplin

Keane-zanger Tom Chaplin is blij dat hij heeft ervaren wat drugs en verslavingen met hem hebben gedaan.

Hij deed zijn uitspraken in gesprek met Event Magazine. “Voor mij was het een wake-up call. Ik verliet de groep om een soloalbum te maken, een kind te krijgen en deed dat allemaal tegelijk met het gebruik van zoveel mogelijk drugs als maar mogelijk. Vervolgens moet je gaan uitzoeken waarom je dat gedrag vertoonde. Ik had een diepgaande analyse van mezelf nodig en dat heeft me geholpen om te veranderen.”

Hij ervaart nu dat hij aardiger is en een beter bewustzijn heeft. “In die zin ben ik dus dankbaar voor mijn verslaving omdat ik mijzelf nu beter snap. Zowel de goede als de slechte dingen.” Daarbij vertelt hij dat hij als kind al moeite had met zelfvertrouwen maar via drugsgebruik een stuk steviger in zijn schoenen kon staan.

In 2015 werd Chaplin gearresteerd na een auto-ongeluk toen bleek dat hij straalbezopen achter het stuur had gezeten. “In een politiecel met het gevoel dat ik alles kwijt was. De band lag uit elkaar, mijn huwelijk was mislukt en dat was het moment dat ik me begon te realiseren dat alles dat zin had in mijn leven was verdwenen.”

(Foto: BSR Agency)