Nieuwe zaak rond Michael Jackson

- Nieuws

 Quincy Jones Jermaine Jackson
Michael Jackson

De voormalige manager van Michael Jackson heeft een aanklacht ingediend die komende week wordt behandeld in de rechtszaak.

In 2012 diende de voormalige manager van Michael Jackson al een aanklacht in. Dat deed hij omdat hij werkte aan het imago en de weg zou hebben vrijgemaakt voor een concertserie van 50 shows in de Londense Arena waar de zanger kort voor zijn dood aan werkte. De manager claimt recht te hebben op 15 procent van de inkomsten die Michael Jackson in het jaar voor zijn dood verdiende.

Daarnaast meent hij dat hij aanspraak maakt op geld dat is verdiend aan de film This Is It, waarin beelden te zien zijn van de voorbereidingen op de concerten in de O2 Arena. Met de film werden honderden miljoenen dollars verdiend. De beheerders van de nalatenschap van Michael Jackson claimen dat alle overeenkomsten met de manager al waren beëindigd.

Ondertussen is er nog een relletje rond Michael Jackson nadat Quincy Jones de naam van Michael Jackson liet verwijderen uit de aankondiging van de show die Jones in juni zal doen in Londen. De broer van Michael, Jermaine, is woest over dat besluit: “Quincy: jij en Michael hebben wereldwijd geschiedenis geschreven. Laten we die historie niet veranderen. Laat niemand dit je inprenten want mijn broer is onschuldig op alle aanklachten.” 

(Foto: BSR Agency)