Mark Ronson over scheiding

- Nieuws

 Mark Ronson
Mark Ronson

Hij worstelde lange tijd met de vraag of hij zijn scheiding moest gebruiken in zijn muziek maar uiteindelijk besloot Mark Ronson dat te doen.

Mark en de Franse actrice Josephine de La Baume gingen in 2017 uit elkaar na een huwelijk van zes jaar. “Ik was nerveus om te zien wat ik moest doen en ik wist ook niet hoe dat zou klinken. Ik schrijf eigenlijk niet vanuit een persoonlijk perspectief. Meestal komt alles samen vanuit een proces of iets conceptueels”, aldus de 43-jarige maker van hits als Uptown Funk en Nothing Breaks Like A Heart in ES Magazine.

“Wanneer je iets vernietigends mee moet maken dan krijg je in ieder geval iets waarmee je jouw kunst kunt verbeten. Ik zeg daarmee dus niet dat iedereen door de hel moet gaan om zijn ding beter te krijgen. Maar dat geldt wel voor de muziek die ik nu aan het schetsen ben.”

Het nieuwe album van Mark Ronson verschijnt op 21 juni: “Dit album is zo ver en voorbij aan al mijn andere platen. Zelfs als iemand zou zeggen dat het waardeloos is dan is het nog steeds prima.”

(Foto: BSR Agency)