Madonna maakt politiek statement

- Nieuws

 Madonna
Madonna

Ondanks zorgvuldige afspraken met de organisatie van het Eurovisiesongfestival heeft Madonna een politiek statement afgegeven tijdens haar optreden, afgelopen zaterdag.

Het Eurovisiesongfestival wil geen politieke kleur bekennen. De organisatie streeft dat altijd na in alles wat er gebeurt. Toch ging het, zichtbaar, twee keer mis. IJsland toonde vanuit de greenroom een sjaal en Madonna liet twee dansers weglopen met op hun rug de vlaggen van Israël en Palestina. “Dit onderdeel maakte geen deel uit van de repetities en die waren goedgekeurd. Het Eurovisiesongfestival is een niet-politiek evenement en Madonna is daar op voorhand op gewezen”, zo verklaarde de organisatie.

Madonna bleef ook na afloop achter haar keuze staan haar optreden op deze manier aan te kleden: “Ik zal nooit stoppen met optreden om in de politieke agenda van iemand te passen. Ook zal ik nooit stoppen om te spreken over geweld rond mensenrechten. Waar die ter wereld ook mogen zijn”, zo verklaarde ze.

Het optreden van de 60-jarige zangeres was weinig overtuigend. Haar live-uitvoering van Like A Prayer was onzuiver en ook het playbacken van haar nieuwste track met Quavo, Future, oogste weinig positieve reacties. Jan Smit, die met Cornald Maas het commentaar verzorgde, noemde het optreden ‘wanstaltig’.