Fred Rister (58) overleden

- Nieuws

 David Guetta
Fred Rister | David Guetta

De componist achter hits als I Gotta Feeling (The Black Eyed Peas) en When Love Takes Over (David Guetta en Kelly Rowland) is overleden.

De uit Denemarken afkomstige Fred Rister werkte als schrijver en producer voornamelijk achter de schermen en was een van de vaste partners van David Guetta. Met hem maakte hij nummers als Love Is Gone (2007), When Love Tkes Over (2009), Memories (2009), Who’s That Chick (2010) en Lovers On The Sun (2014). Ook schreef hij mee aan I Gotta Feeling (The Black Eyed Peas, 2009). Zowel When Love Takes Over als I Gotta Feeling werden met een Grammy Award onderscheiden.

“Vandaag heeft een heel bijzonder iemand mij verlaten. Fred Rister en ik delen een aantal van de meest belangrijke en mooie momenten van mijn leven. Nummers die de dance- en popcultuur hebben veranderd en ik herinner me er iedere seconde van. Van het uitzoeken van de akkoorden tot het urenlange werk aan drumgeluiden. Hij was de meest loyale persoon die ik heb ontmoet en die zijn bijzonder in deze wereld”, zo liet David Guetta weten via zijn sociale media.

Rister leed aan kanker en zou in 2017 zijn gestopt met de behandeling. Hij werd 58 jaar oud.

(Foto: Instagram)