Frank Sinatra meest gedraaid op uitvaart

- Nieuws

 Led Zeppelin Andrea Bocelli Claudia De Breij Marco Borsato Ed Sheeran Frank Sinatra
Frank Sinatra

De nummers van Frank Sinatra en Ed Sheeran zijn veel gedraaide nummers bij uitvaarten in het Verenigd Koninkrijk.

My Way, geschreven door Paul Anka en populair geworden door Frank Sinatra, wordt het meest gedraaid op uitvaartdiensten. Het nummer werd de afgelopen jaren echter steevast overtroffen door Always Look On The Bright Side Of Life (van Monthy Python). Ed Sheeran komt met Supermarkt Flowers, dat is geschreven vanuit het perspectief van zijn moeder, binnen op nummer 6. Andere nummers waarbij de laatste eer wordt bewezen zijn van Westlife (You Raise Me Up), Led Zeppelin (Stairway To Heaven) en Robbie Williams (Angels).

Volgens Co-op Funeralcare, die de lijst publiceerde, is het voor het eerst dat geen enkel klassiek of traditioneel nummer in de top 10 staat. “Men wil meer dan wat dan ook een combinatie van het bekende en persoonlijke”, zo vertelt een dominee aan The Guardian. “Nummers die deel uitmaken van de soundtrack van ons leven zijn waardevol als mensen willen herdenken of rouwen.”’

In Nederland zijn Andrea Bocelli (Time To Say Goodbye), Marco Borsato (Afscheid Nemen Bestaat Niet) en Claudia de Breij (Mag Ik Dan Bij Jou) veel te horen tijdens uitvaartplechtigheden.

(Foto: BSR Agency)