Ed Sheeran wilde nieuwe Lady Marmalade

- Nieuws

 Ed Sheeran
Ed Sheeran

Ed Sheeran wilde op zijn aanstaande album, No 6 Collaborations Project, een mannelijke versie van Lady Marmalade zetten.

Lady Marmalade werd geschreven door Bob Crewe en Kenny Nolan en voor het eerst in 1974 op plaat gezet door Labelle. De schrijvers werden destijds geïnspireerd door de wereld van de prostitutie in New Orleans. Een nieuwe versie van Christina Aguilera, Lil’ Kim, Mya en P!nk schopte het in 2001 tot de tweede plaats in de Top 40.

Ed Sheeran wilde op zijn aanstaande album, dat op 12 juli moet verschijnen, een mannelijke versie van het nummer zetten. Daarop wilde hij samenwerken met Justin Bieber en Bruno Mars. “Het hele project startte met dat ene idee. Je herinnert je Lady Marmalade toch nog wel? Ik had een plan om dat te doen met Bruno, Bieber en ik op een plaat. Hoe grappig zou dat zijn?”, zo vertelde Sheeran in gesprek met Charlamagne The God.

Ed belde Bruno Mars en die vertelde hem: “Laten we gewoon samen een nummer doen, alleen wij twee”, waarna er een samenwerking met de Amerikaanse zanger volgde. Naast de Top 40-hit met Justin Bieber, I Don’t Care, komt er dus ook een nummer met Bruno Mars op het nieuwe album. Afgelopen week verscheen ook Cross Me, een samenwerking met Chance The Rapper en PnB Rock. Deze vrijdag volgde Anti Social, een nummer met Travis Scott. Welke andere namen er op het album zullen staan houdt Ed Sheeran nog even geheim.

(Foto: BSR Agency)